luni, 2 aprilie 2018

Publicat la 4/02/2018 07:41:00 p.m. de Anonim

O nouă filială USR în județul Sibiu și 1.437 semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”


USR Agnita este noua filială din județul Sibiu a Partidului Uniunea Salvați România, înființată în cadrul întâlnirii dintre Organizația Județeană USR Sibiu, condusă de președintele Adrian Echert, și grupul de inițiativă din Agnita, format din șapte membri fondatori.


„Ne-a adus împreună dorința de a face un alt fel de politică la nivelul orașului, o politică aplecată spre nevoile comunității, cu cetățeanul în prim plan, o politică în care administrația locală să se bazeze pe transparență, corectitudine și deschidere spre reală dezvoltare. În următoarea perioadă, vom derula mai multe proiecte și ne dorim să colaborăm cu cât mai mulți agnițeni, pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a crește echipa activă a Filialei USR Agnita”, precizează Alin Vezure, membru fondator USR Agnita. În următoarea perioadă se va întruni Adunarea Generală a Filialei USR Agnita pentru a-și alege organele  locale de conducere.


„La USR Agnita avem noi colegi dornici de muncă și pregătiți să contribuie la schimbarea clasei politice. Munca de constituire a filialei este începută din mandatul Ralucăi Amariei, îi mulțumesc ei și tuturor colegilor implicați pentru tot efortul depus în acest proiect. Rezultatele muncii în echipă încep să se vadă și în cadrul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”, după un maraton de două zile s-au strâns 1437 de semnături. Însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (a vântului puternic) și pentru că siguranța cetățenilor este foarte importantă pentru noi am decis să demontăm temporar cortul până scade intensitatea vântului și vom strânge semnături, pentru câteva zile, la sediul USR Sibiu, pe B-dul Victoriei, nr. 14, între orele 8 și 20”, a declarat Adrian Echert, președintele filialei USR Sibiu.



USR Sibiu și-a propus să strângă 35.000 de semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, care are ca scop modificarea Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal și celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese. Timp de șase luni, inițiativa cetățenească trebuie să strângă 500.000 de semnături valabile, la nivel național.
    Trimite prin e-mail