joi, 5 aprilie 2018

Publicat la 4/05/2018 06:57:00 a.m. de Anonim

Elevii și pompierii, împreună în „Școala Altfel“


Peste 400 de elevi și preșcolari de la mai multe unități de învățământ din județul Sibiu au avut parte de experiențe utile și interesante, alături de pompierii sibieni, în cadrul programului „Școala Altfel“, desfășurat săptămâna trecută.


Aurelian LUNGU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru“ al județului Sibiu și-a deschis porțile, ca de fiecare dată, pentru a le arăta elevilor echipamentele și mijloacele specifice pompierilor - salvatori, dar și modul de folosire a acestora, venind în sprijinul vizitatorilor cu informații utile despre situațiile de urgență în care au acționat și modul de comportare pe timpul producerii acestora.
De la ateliere practice, în care au primit informații despre cum să acorde primul-ajutor, copiii au avut parte de plimbări cu autospecialele de mici dimensiuni și au avut ocazia să folosească mijloacele de protecție și pistolul cu apă.
Curioși și atrași de tot ce înseamnă activitatea pompierilor, elevii au fost plăcut impresionați atât de informațiile primite de la pompieri, cât și de simularea unui incendiu, care a implicat anunțarea prin 112, dar și echiparea pompierilor pentru a se deplasa la incendiu. Paramedicii ISU Sibiu le-au oferit școlarilor și posibilitatea de a deprinde cunoștințe minime de prim-ajutor, astfel încât să poată interveni într-o situație-limită până la sosirea unui echipaj medical specializat.

Acțiune anuală

„Pe parcursul activității, copiii au fost foarte activi, receptivi și interesați de informațiile prezentate de pompieri. ISU Sibiu este un aliat al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a acestei categorii de public. În fiecare an, pompierii din cadrul ISU Sibiu primesc vizita a mii de elevi însoțiți de părinți și cadre didactice, în cadrul programului «Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai bun!». În perioada următoare, peste 1.000 de elevi și preșcolari sunt înscriși pentru a vizita subunitățile de pompieri din cadrul ISU Sibiu în cadrul programului Școala Altfel“, transmite sublocotenentul Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

    Trimite prin e-mail