miercuri, 28 martie 2018

Publicat la 3/28/2018 09:58:00 a.m. de Redacţie

Interes ridicat din partea medieșenilor


Peste 400 de persoane au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Marşul pentru viaţă.


Alex PÎNTEA

Evenimentul a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Mediaș, în parteneriat cu Primăria Municipiului de pe Târnava Mare. Marșul pentru viață a ajuns la cea de-a treia ediție consecutivă în municipiul Mediaș. Tema din acest an a fost „O lume pentru viață”. 


Teatru și conferință

Marșul pentru viață a debutat sâmbătă după-amiază la Catedrala Ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, iar apoi participanţii încolonaţi au pornit pe traseul strada Cloşca, strada I.G. Duca – Piaţa Regele Ferdinand I. Ulterior, la Sala Traube a avut loc piesa de teatru „Inimă second-hand”, prezentată de Teatrul Mediaș. Aceasta a fost urmată de conferința „O lume pentru viață” susținută de către preotul profesor universitar Stelian Tofană din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca. 

Semnal de alarmă 

Marșul pentru viață din acest an și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra unui fenomen aflat la cote alarmante în societatea românească, acela al avortului. România ocupă locul al doilea în lume după Rusia, în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală cu peste 22.700.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, față de o populație de circa 19.760.000 de persoane în 2016. „Prin organizarea acestui eveniment s-a dorit transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi. Pe de altă parte, Marșul pentru Viață și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra unui fenomen aflat la cote alarmante în societatea românească: fenomenul avortului. România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală“, au explicat organizatorii marșului.
    Trimite prin e-mail