miercuri, 28 martie 2018

Publicat la 3/28/2018 10:05:00 a.m. de Redacţie

Filme pentru liceeniProiectul Cinema-Edu, inițiat de către Asociația Culturală Macondo, a revenit la Mediaș la începutul acestei săptămâni.

Luni și marți, elevii liceelor din municipiul de pe Târnava Mare au schimbat sălile de clasă pentru sala de cinema de la Muzeul Gazelor Naturale, în cadrul proiectului Cinema-Edu. Peste 300 de liceeni s-au înscris pentru a participa la proiecţiile de filme europene de artă, care au fost urmate de dezbateri cu un critic de film şi concursuri cu premii. Filmele prezentate în acest an au fost „Mustang“, în regia lui Deniz Gamze Ergüven, „Părinți adolescenți“,  în regia lui Guillaume Senez, „Trăiește din plin“, semnat de  Mathieu Vadepied și „Băiatul și Bestia“, al lui Mamoru Hosoda. „Proiectul a crescut în fiecare an datorită profesorilor şi elevilor, care alături de Asociația Culturală Macondo experimentează un alt tip de oră, la cinema. Filmele vorbesc pe limba lor, iar elevii învaţă mai mult din vocabularul cinematografic, devenind un public de cinema de artă avizat“, au explicat organizatorii proiectului.
Asociația Culturală Macondo organizează, în luna martie, proiecții de film în cadrul proiectului Cinema-Edu, în cinci orașe din țară: București, Craiova, Mediaș, Roman și Târgu Mureș. La Mediaș, proiectul a fost implementat cu sprijinul societății Romgaz. (A.P.)
    Trimite prin e-mail