luni, 19 martie 2018

Publicat la 3/19/2018 11:03:00 a.m. de Anonim

ECO-SAL a demarat curăţenia de primăvară



Municipiul de pe Târnava Mare a intrat într-un proces amplu de igienizare.




Alex PÎNTEA

Timp de mai bine de o lună, vor fi organizate o serie de acţiuni menite să facă oraşul mai curat. În toată această perioadă, medieşenii au ocazia să se debaraseze gratuit de obiectele voluminoase care nu le mai sunt utile, precum și de deșeurile vegetale care provin din curățarea curților și grădinilor.

În toate zonele

Campania „Curăţenia de primăvară“ va dura aproximativ 40 de zile. În această perioadă, se va interveni în toate zonele oraşului. „Ca în fiecare an, atunci când începe primăvara, începe şi curăţarea oraşului de mizeriile care s-au adunat peste iarnă. Este o campanie amplă, care va cuprinde tot oraşul, pentru că ne dorim ca acesta să fie cât mai curat, mai ales că se apropie sărbătorile pascale“, explică reprezentanţii operatorului local de salubritate.

Se ridică gratuit

Curăţenia de primăvară va ajunge în toate cartierele, după un program bine stabilit. Acţiunile de igienizare se vor desfăşura până în data de 27  aprilie. „Medieşenii au ocazia, în acest interval, ca săptămânal, în ziua de colectare însemnată în calendarul ECO-SAL, să se debaraseze de obiectele voluminoase care nu le mai sunt utile sau de deşeurile vegetale care provin din curăţarea curţilor şi grădinilor. Persoanele care locuiesc la casă pot depozita în faţa proprietăţilor deşeurile vegetale şi voluminoase, în aceeaşi zi în care şi deşeurile menajere sunt colectate. Medieşenii care locuiesc la blocuri sunt rugaţi să depoziteze deşeurile voluminoase lângă containerele pentru colectarea deşeurilor menajere“, au precizat cei de la ECO-SAL.


După calendar

Pe tot parcursul campaniei „Curăţenia de primăvară“, medieşenii trebuie să se ghideze după calendarul cu datele de colectare pentru a le uşura sincronizarea cu programul operatorului de salubritate. „Rugăm cetățenii să respecte acest program, pentru a evita decalarea activităților de colectare propuse pentru această campanie. Dorim să amintim faptul că este interzisă depozitarea deșeurilor vegetale sau voluminoase în containerele destinate colectării deșeurilor menajere“, au mai adăugat reprezentanții ECO-SAL.
    Trimite prin e-mail