joi, 1 februarie 2018

Publicat la 2/01/2018 11:28:00 a.m. de Redacţie

Proiect de responsabilitate socială

Muzeul Gazelor Naturale din municipiul Mediaș a demarat, în această săptămână, proiectul „Pionierul gazului natural – Constantin Ioan Motaș”.

El se va desfășura lunar și are ca obiectiv promovarea acestei personalități marcante a industriei gaziere românești. „Muzeul Gazelor Naturale organizează proiectul de responsabilitate socială «Pionierul gazului natural - Constantin Ioan Motaș». În acest an se aniversează 100 de ani de la numirea inginerului Constantin Ioan Motaș, în anul 1918, ca reprezentant al României în comitetele de specialitate de pe lângă Consiliul Dirigent de la Sibiu. La data de 30 iunie 1919, acesta ocupă funcția de administrator de sechestru al Societăţii Ungare de Gaz Metan «U.E.G.» (Ungarische Erdgas Gesellschaft) Budapesta, prima societate de gaz natural din România și Europa, predecesoarea companiilor de azi din Mediaș. Acțiunea are scopul de a promova această personalitate marcantă a industriei gaziere, cel care a fost inginerul Constantin Ioan Motaș, și se va desfășura lunar în sala de conferințe a Muzeului Gazelor Naturale“, spun organizatorii acestui proiect.
Prima manifestare a fost o sesiune de comunicare, ce a avut loc ieri la Muzeul Gazelor Naturale. Elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Ioan Motaș“ au urmărit o prezentare a activității inginerului care dă numele școlii lor, dar și un film documentar despre viața sa. Totodată, aceștia au avut ocazia să facă turul muzeului. (Alex PÎNTEA)
    Trimite prin e-mail