vineri, 9 februarie 2018

Publicat la 2/09/2018 02:16:00 p.m. de Anonim

Jalbă la Primărie



Medieșenii care locuiesc în centru au trimis o scrisoare de șapte pagini administrației locale.


Mircea HODÂRNĂU

Vineri, 2 februarie, a avut loc o întâlnire a locuitorilor din zona Honterus - Petru Rareș - Turnului, având ca subiect problemele actuale de trafic și schimbările planificate și implementate deja în centrul orașului. 

Schimbări peste schimbări

În ultimii ani, s-a observat ca ceva a fost mereu „experimentat” cu traficul, deoarece nu a existat un concept clar, care să fi fost gândit anterior de experți, afirmă riveranii. „A început cu stâlpii metalici de pe marginea trotuarelor, trotuare și așa înguste; astfel, prin îngustarea suplimentară, nu mai permit, conform standardelor europene, ca două cărucioare de copii să poată trece din ambele sensuri odată, lucru valabil și pentru trecători. În acest sens, stâlpii deranjează, pe lângă aspectul estetic. Autovehiculele parcate cu o roată pe trotuar, de exemplu, în străinătate sunt reglementate de semnul rutier și amenzi adecvate, ceea ce ar fi mai simplu și profitabil. Când primii zece șoferi vor fi amendați, se oprește automat parcarea parțială pe trotuar. Deja regulamentul a fost schimbat de mai multe ori și, dacă acest lucru este acum legat și de costuri suplimentare, atunci apare neînțelegerea și neplăcerea celor afectați, locuitorii riverani. Prin urmare, ar fi salutară o gândire mai amănunțită, luând în considerare toate problemele“, se arată în scrisoarea cetățenilor.

Nu au fost informați suficient

Totodată, locuitorii din centru spun schimbările că ar mai ușor de acceptat, dacă reprezentanții municipalității și consilierii locali ar organiza întâlniri și ar da explicații la fața locului. „De această dată, pre-informația a fost într-un fel încât nu a ajuns aproape la nimeni. Oamenii au simțit că li se pregătește o surpriză nouă. În trecut, în discuții similare, oamenii au fost informați prin scrisori în cutia poștală sau au auzit de mai multe ori la posturile de radio sau TV locale și în ziarele locale, de data aceasta aproape nimeni nu a observat nimic. Deși toată lumea înregistrează schimbările pozitive după ultimele alegeri, fiecare locuitor este de asemenea interesat de faptul ca valoarea vieții în orașul nostru să crească și să nu fie afectată. În acest sens, această sugestie și analiză a problemei trebuie înțeleasă și nu doar ca o opoziție încăpățânată”, se menționează în finalul scrisorii.


100 de lei pe an

Consiliul Local Mediaș a votat, în ședința din această săptămână, un proiect de hotărâre care reglementează ca locatarii din zona centrală să plătească un abonament anual, pentru a-și putea parca autoturismele. Hotărârea specifică faptul că pentru fiecare unitate locativă se eliberează doar un singur abonament de parcare. Proiectul face referire la străzile J. Honterus, I. Gh. Duca, N. Iorga, M. Kogălniceanu și Piața Castelului.
    Trimite prin e-mail