miercuri, 21 februarie 2018

Publicat la 2/21/2018 07:11:00 p.m. de Anonim

Constantin Șovăială la Alma: „Comunitatea trebuie să știe de ce sunt mai puțini bani!”



Secretarul general al PNL Sibiu, deputatul Constantin Șovăială, a participat la ședința de aprobare a bugetului local al comunei Alma, întâlnire la finalul căreia a declarat că este lăudabil efortul aleșilor cetățenilor (primar, viceprimar, consilieri) de a face față reducerilor bugetare, dar oamenii trebuie să știe ce s-a întâmplat.

„Alma este, precum majoritatea administrațiilor din județ, în situația unui buget mai mic în 2018 decât în 2017. Primăria comunei e nevoită să reprioritizeze lucrările publice, iar efortul primarului, viceprimarului și consilierilor locali în acest sens este de admirat. Dar comunitatea trebuie să știe de ce sunt mai puțini bani! Locuitorii trebuie să știe că măsurile guvernamentale au condus la asta!“, a spus Constantin Șovăială. La Alma, bugetul pe 2018 este mai mic cu 320 de mii de lei  față de cel de anul trecut. 
Deputatul Constantin Șovăială a încercat să participe la cât mai multe ședințe de aprobare a bugetelor locale,  aflându-se, astfel, între altele, la întâlnirile consilierilor din Alma, Săliște, Sadu, Nocrich sau Axente Sever.
„Concluzia este că suntem în fața unui atac fără precedent al Statului împotriva autonomiei locale a comunităților. Am fost vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu ani de zile și nu am văzut așa ceva! Se încearcă crearea unei dependențe financiare față de București”, a mai spus Șovăială. (A.L.)
    Trimite prin e-mail