duminică, 3 decembrie 2017

Publicat la 12/03/2017 07:00:00 a.m. de Anonim

Aproape 16.000 de persoane cu dizabilități, în județul SibiuÎn evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu se află 15.875 persoane cu handicap, din care 793 copii. 

803 din cele aproape 16.000 de persoane cu dizabilități din județul Sibiu sunt instituţionalizate, mai arată statisticile Direcției, respectiv 73 de copii și 730 de adulţi.
Pentru aceștia, DGASPC Sibiu va marca în mod deosebit Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Astfel, Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului, va organiza, luni, 4 decembrie, o vizită la Grădina Zoologică din Sibiu pentru 75 de copii aflaţi în îngrijirea centrelor rezidenţiale din subordinea DGASPC Sibiu şi 20 de însoţitori ai acestora. La finalul vizitei, fiecare beneficiar va primi câte o pungă de dulciuri din partea firmei locale Amylon SRL. Și centrele rezidențiale pentru adulţii cu dizabilităţi din structura DGASPC Sibiu vor sărbători, organizând Ziua Porţilor Deschise în săptămâna 4-8 decembrie, a mai anunțat Beatrice Andreea Muntean, purtătoarea de cuvânt a Direcției.
În 1992, Adunarea Generală a ONU a stabilit că data de 3 decembrie să fie considerată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Astfel, s-a făcut apel la statele membre să marcheze această zi pentru sensibilizarea opiniei publice în a înţelege problematica cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, având ca obiectiv promovarea şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării acestor persoane, dar şi cel de a combate discriminarea acestora.
    Trimite prin e-mail