sâmbătă, 2 decembrie 2017

Publicat la 12/02/2017 10:04:00 a.m. de Anonim

1 Decembrie la Mediaș | FOTO și VIDEO



Aproximativ 1.500 de medieșeni au fost prezenți în Piața Corneliu Coposu, la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.


La parada militară din  Piața Corneliu Coposu au participat cadre ale Unităţii Militare 01810 Mediaş, ale Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu, Poliţiei Locale, secția pedestră a Asociației Tradiții Ostășești din București, dar și mai mulți cavaleriști ai Regimentului 4 Roșiori care a luat ființă chiar la Mediaș.
Pentru prima dată, la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României s-au aflat la Mediaș și membrii Fanfarei Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu.


Deschiderea oficială a evenimentelor dedicate Zilei Naționale a avut loc la ora 14:30.
După prezentarea onorului şi salutul drapelului, a fost intonat imnul naţional. Ulterior în Piața Corneliu Coposu a fost oficiat serviciul religios, moment urmat de alocuţiunile oficialităţilor prilejuite de aniversarea Zile Naționale. Au fost apoi depuse depuse coroane de flori.


Un ansamblu de plăci comemorative cu primarii Mediașului din ultimele cinci secole a fost dezvelit pe 1 Decembrie.
Evenimentul a făcut parte din programul dedicat zilei naționale a României. Ansamblul de plăci comemorative cuprinde toți primarii Mediașului începând cu anul 1559 și până în prezent.
Acesta a fost dezvelit la intrarea în sala de ședințe Daniel Thellmann. Alături de primarul Gheorghe Roman au fost prezenți alți trei edili care au condus orașul. Este vorba de Dionisie Bucur, Horia Bodogae și Teodor Plopeanu.


Tot ieri, Veta Biriș a susținut un recital în Piața Corneliu Coposu din Mediaş. Cântăreața de muzică populară și patriotică a cântat și i-a încântat pe medieșenii care au participat la evenimentele dedicate zilei naționale.
Veta Biriș a transmis și un mesaj pentru medieșeni, de care spune că se simte legată, şi a amintit de perioada petrecută la fabrica Vitrometan din Mediaş.




    Trimite prin e-mail