joi, 9 noiembrie 2017

Publicat la 11/09/2017 08:15:00 p.m. de Anonim

Municipiul Mediaș participă la proiectul „Dance for Kindness“


Dansează pentru bunătate! Duminică, de la ora 12.00, Școala Gimnazială „Hermann Oberth“ organizează, cu sprijinul Primăriei Mediaș, un eveniment deosebit. 


Autor: Alex PÎNTEA

Este vorba despre cea de-a doua ediţie a proiectului „Dance for Kindnes“, în fapt o pledoarie prin dans pentru bunătate, amabilitate, bunăvoință și prietenie. Manifestarea se va desfăşura simultan în 50 ţări ale lumii. 

400 de participanți

Elevii Şcolii Gimnaziale „Herman Oberth“, părinții acestora, dar și alți medieșeni vor dansa împreună în Piața Regele Ferdinand I, în fața Casei Schuller. Evenimentul este structurat pe mai multe etape. „Etapele evenimentului nostru vor fi un Freezmob ce va sugera bunătatea, prietenia și toleranța şi un Flashmob, ce va reda ideea de reușită prin bunătate, armonie  și unitate. Vor participa la eveniment elevi ai școlii noastre, părinții acestora, dar și alți dansatori voluntari, care doresc să răspândească bunătatea prin această acțiune. Estimăm prezența unui număr de aproximativ 400 de persoane“, anunță Dana Havriciuc, directorul unității de învățământ.


În toată lumea 

În România, alături de municipiul de pe Târnava Mare, vor mai participa la acest proiect alte două oraşe. Este vorba de București și Brașov. La nivel mondial, manifestarea se va desfășura în peste 120 de orașe din 50 de țări. Coregrafia și muzica sunt special alese pentru acest eveniment. Anul acesta sunt aşteptaţi să participe aproximativ 120.000 de dansatori voluntari de pe întreg mapamondul. „Scopul Zilei Mondiale a Bunăstării este să ne uităm dincolo de noi înșine, dincolo de granițele țării noastre, dincolo de cultura noastră, de rasa noastră, de religia noastră și să ne dăm seama că suntem cetățeni ai lumii și că bunătatea este firul comun care ne unește pe toți“, se arată pe pagina oficială a evenimentului. Acesta s-a desfăşurat pentru prima dată în anul 2012, atunci când a apărut ideea unui eveniment la nivel mondial în onoarea Zilei Mondiale a Bunătăţii. Astfel, la prima ediţie au fost 30 oraşe din 15 ţări şi peste 3.500 de participanţi.
    Trimite prin e-mail