vineri, 3 noiembrie 2017

Publicat la 11/03/2017 01:54:00 p.m. de Anonim

Gaz Metan Mediaș a smuls un punct pe terenul CFR-ului


Partida din Gruia s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. Clujenii au controlat jocul, însă nu au găsit drumul spre gol. De partea cealaltă, medieşenii s-au apărat bine şi au avut şansa să dea lovitura în al cincelea minut al prelungirilor. Arlauskis a reţinut însă şutul lui Sergiu Popovici, iar gruparea de pe Târnava Mare a câștigat un punct și a ajuns la cota zece în campionat. Sâmbătă seara, de la ora 20.45, Gaz Metan va întâlni pe teren propriu Dinamo București.


Autor: Alex PÎNTEA

Prima repriză a partidei din Gruia a fost dominată de formaţia gazdă. În minutul 18, şutul lui Cristian Manea a trecut puţin pe lângă poarta lui Alexandru Greab. Peste zece minute, Adrian Păun a ţintit transversala cu un şut din marginea careului de 16 metri. În minutul 31, Urko Vera a trimis cu capul peste poartă din careul mic, centrarea excelentă a lui Dan Nistor. De partea cealaltă, medieșenii s-au apărat organizat, iar la cabine s-a intrat cu scor alb.

Punct câștigat

Actul secund s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate. Clujenii au căutat fără succes drumul spre gol, iar, de partea cealaltă, medieșenii au închis culoarele spre poartă și au încercat să plece pe contraatac. În minutul 54, Alexandru Greab a reţinut mingea şutată de Urko Vera. Cu zece minute înainte de final, portarul alb-negrilor s-a remarcat din nou şi a boxat în lateral şutul puternic din lovitură liberă al lui Djokovic. În minutul 88, lovitura de cap a aceluiaşi Djokovic a trecut peste poartă. În al cincelea minut de prelungiri, gaziştii au avut şansa de a da lovitura și de a pleca cu toate cele 3 puncte de la Cluj. Arlauskis a reţinut însă şutul lui Sergiu Popovici, iar partida s-a încheiat 0-0.

Accent pe apărare

La finalul partidei din Gruia care a adus un punct formației sale, tehnicianul alb-negrilor a explicat cum a gândit jocul. Cristian Pustai a mai spus că orice punct câștigat este binevenit, având în vedere situația foarte dificilă în care se află gruparea de pe Târnava Mare. „Am întâlnit o echipă foarte periculoasă la fazele fixe şi aici includ şi loviturile de la margine, dar am reuşit să aglomerăm zona centrală, să facem bine tranziţia şi să acoperim zonele laterale pentru a nu se centra în careul nostru. Am avut trei jucători buni în jocul aerian, dar nu am avut viteză pe contraatac. Nici Alexandru Buziuc, nici Darius Olaru nu au putut fi periculoşi pe contre, de aceea am ajuns rar la poartă. Important este că am atins borna celor zece puncte, chiar dacă am jucat cu echipa de pe primul loc”, a declarat Cristian Pustai.

Meci foarte greu

Pentru Gaz Metan urmează o nouă partidă foarte dificilă. Gruparea de pe Târnava Mare va da piept sâmbătă seara pe teren propriu cu Dinamo București. Câinii roșii sunt angrenați în lupta pentru un loc de play-off, astfel că vin la Mediaș cu gândul la victorie. De partea cealaltă, alb-negrii și-au propus să aibă o evoluție cât mai bună și să câștige punct sau puncte. „Sper să facem un meci bun și în fața lui Dinamo. Cum am mai spus, orice punct este foarte important pentru noi. Pe noi ne ajută orice punct, la ce criză avem. Le-am zis şi jucătorilor şi le repet: la orice meci, avem doar posibilitatea de a merge înainte şi de a ne reveni. Nu mai contează motivele crizei”, a spus Cristian Pustai.

Duminică joacă Gaz Metan II

Echipa secundă a Gazului Metan va juca, duminică, începând cu ora 13.00, pe terenul principal cu Universitatea Cluj. Partida contează pentru etapa cu numărul 11 din Liga a III-a. Gaz Metan II evoluează în partidele de pe teren propriu la Dumbrăveni, însă stadionul de acolo nu are un spațiu pentru galeria oaspete, motiv pentru care jocul se va desfășura pe terenul principal.
    Trimite prin e-mail