marți, 28 noiembrie 2017

Publicat la 11/28/2017 03:57:00 p.m. de Anonim

Majoritatea românilor au ales să petreacă în țară minivacanța de 1 DecembrieMajoritatea românilor au ales destinații autohtone pentru a-și petrece minivacanța de 1 Decembrie, preferate fiind Valea Prahovei și stațiunile balneare.Bugetul mediu alocat pentru călătoriile în țară a fost de 800 lei de persoană, în timp ce pentru minivacanța în străinătate românii au alocat 320 euro de persoană. au precizat mai mulți turoperatori, potrivit Agerpres. Tariful mediu pentru un city break de trei nopți care include transport cu avionul și cazare într-un hotel de 4 stele a fost de aproximativ 320 euro/persoană în timp ce pentru destinațiile interne bugetul mediu alocat pentru minivacanța de 1 decembrie a fost de 190 euro/persoană.
Cei care au avut posibilitatea să-și aloce mai multe zile de concediu pentru această minivacanță au optat pentru destinații mai îndepărtate, exotice, precum Thailanda sau Cuba.
Vânzări mari au fost și pentru stațiunea Băile Felix, la hoteluri de 3 și 5 stele cu SPA propriu, pachete de 3-4 nopți, cu prețuri între 600-800 de lei. Alte zone de interes major au fost Sinaia și Bușteni, cu vânzări record pentru această perioadă.
În ceea ce privește destinațiile externe, clasamentul după volumul de vânzări este dominat de Thailanda, Maldive, Ungaria, Slovenia, Austria, Germania, Italia. În afara României, circuitul în Israel și Iordania din Iași, vacanța la Viena de la Cluj-Napoca, pachetele pentru Israel, Budapesta cu Viena, Praga, Amsterdam ori Lisabona, au fost cele mai vândute. Pachetele au pornit de la 300 de euro/persoană. Circuitul de Republica Moldova, de trei nopți, cu transport cu autocarul și excursie cu degustare de vin în orașul subteran Cricova, a costat 185 de euro de persoană și a fost unul dintre cele mai bine vândute.
    Trimite prin e-mail