marți, 28 noiembrie 2017

Publicat la 11/28/2017 03:54:00 p.m. de Anonim

Anunțul SPECTACULOS făcut de Wizz Air la Sibiu


Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cel mai mare operator din România, a anunțat că va continua să-și extindă operațiunile din Sibiu și va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 la baza locală, începând cu iunie 2018. Totodată, Wizz va lansa cinci curse mult așteptate din Sibiu și va crește frecvențele pe patru rute populare, adăugând astfel 21 de zboruri în total programului.

Împreună cu noile curse spre Copenhaga, Charleroi, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, care încep în iunie 2018, rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu se va extinde la 11 rute spre 8 țări. Aeronava adițională va permite Wizz să crească frecvența zborurilor pe patru rute din vara 2018: Londra-Luton va deveni zilnică, Memmingen și Dortmund vor crește la cinci, în timp ce conexiunea spre Nuremberg va opera de patru ori pe săptămână.
A doua aeronavă Airbus A320, care se alătură flotei din Sibiu din iunie 2018, a fost anterior alocată operațiunilor din Târgu Mureș. Aeronava adițională va sprijini în continuare consolidarea și diversificarea rețelei de zbor din Transilvania pentru 2018, în timp ce rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu va crește cu un număr total de 21 de frecvențe săptămânale, care creează noi oportunități de călătorie din și spre Transilvania.


Noua investiție de la Aeroportul Sibiu va duce investiția totală a Wizz Air la aproape 200 de milioane de dolari, iar echipa Wizz de la Sibiu va crește la peste 70 de angajați direcți. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va ajunge anul viitor la 24 de aeronave alocate bazelor din România, inclusiv șapte Airbus A321 noi și ultraeficiente, și va avea o echipă locală formată din peste 850 de angajați.
Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer la Wizz Air, a declarat: „În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, de peste un deceniu căutăm permanent să răspundem cât mai bine așteptărilor clienților noștri, oferindu-le cele mai mici tarife, destinații dorite și servicii excelente la bord. Astăzi le aducem mai multe vești bune clienților din Transilvania și scoatem în evidență încă o dată angajamentul Wizz Air pentru România. Continuăm să investim în regiune cu a doua aeronavă Airbus A320, care se va alătura flotei din Sibiu din iunie 2018, prin lansarea a    5 noi rute din Sibiu precum și prin creșterea frecvențelor săptămânale pe cele mai populare 4 rute. Continuăm să aducem beneficii pentru comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă, stimularea economiei regionale, precum și a turismul extern, în condițiile în care turismul din Sibiu s-a dezvoltat remarcabil în ultimul an. Începând cu 2018, Wizz va oferi din Sibiu 11 rute spre 8 țări. Echipa Wizz este nerăbdătoare să întâmpine la bord pasagerii pe oricare dintre mult așteptatele rute spre Paris, Frankfurt Hahn, Basel, Bruxelles Charleroi sau Copenhaga.”
Gabriel Tischer, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Aeroportul Internațional Sibiu și compania Wizz Air sunt parteneri într-un efort comun, care a adus rezultate concrete și palpabile, cu beneficii durabile pentru întreaga comunitate și cu impact în dezvoltarea economică locală. Alocarea celei de-a doua aeronave bazei de operare de la Sibiu reprezintă garanția conectării aeroportului cu importante orașe din Europa.”
Marius Ioan Gîrdea, director general al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Rețeaua de rute operate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut în ultimii ani o dinamică aparte. Rezultatele pe care astăzi le marcăm se bazează pe o abordare continuă a operatorilor aerieni și pe eforturi constante din partea echipei aeroportului din Sibiu, respectiv pe propuneri concrete și realiste. Vom continua aceste demersuri pe care astăzi compania Wizz Air le confirmă, acest moment fiind un reper relevant în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al aeroportului. Consider că prin lansarea acestor noi rute răspundem pozitiv apelului comunității pe care o deservim.”
    Trimite prin e-mail