miercuri, 18 octombrie 2017

Publicat la 10/18/2017 05:43:00 p.m. de Anonim

Nume pentru străzi


Două străzi noi din municipiul de pe Târnava Mare vor primi denumiri.

Două proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local se referă la atribuirea denumirii unor străzi. Unul se referă la strada Constantin Alpini, iar cel de-al doilea la strada Nicolae Medieșanu.
În primul caz, este vorba de o stradă nouă în zona Stadionului, pe drumul spre Valea Lungă. Noua structură stradală are o lungime de 803 metri liniari. Constantin Alpini a fost protopop greco-catolic al Mediașului în perioada 1837-1846. Acesta a fost un susținător înfocat al învățământului confesional românesc, în apărarea căruia s-a ridicat alături de alți intelectuali români.
În cel de-al doilea caz, este vorba de o stradă nouă în zona străzii Baznei. Noua structură stradală are o lungime de 171 metri liniari. Nicolae Medieșanu a fost preot greco-catolic în Ighișul Nou. În toamna anului 1848, a fost comisar de recrutare pentru satele din fostul comitat Alba Superioară, iar apoi viceprefect al Prefecturii Mediașului. După revoluția din perioada 1848-1849, acesta și-a continuat activitatea de preot. (A.P.)
    Trimite prin e-mail