miercuri, 4 octombrie 2017

Publicat la 10/04/2017 12:01:00 p.m. de Anonim

Flori şi îmbrăţişări pentru vârstnicii Mediașului


Crucea Roşie Mediaş, în parteneriat cu Asociaţia „Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor“ și Fundația Principesa Margareta a României, a participat la campania „Flori pentru Suflet“.

Aceasta s-a derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Voluntarii Crucii Roşii Mediaş au oferit, luni după-amiază, flori şi îmbrăţişări vârstnicilor pe care i-au întâlnit în Piaţa Regele Ferdinand I. De asemenea, aceștia au vizitat beneficiarii Unității de Asistență Medico-Socială, dar şi veteranii de război din oraș. „Flori pentru suflet“ este o campanie de sensibilizare a publicului privind riscurile asociate singurătății și izolării sociale la vârsta a treia, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie). Campania se desfășoară la nivel internațional, în cele opt țări ale Federației Internaționale „Les petits freres des pauvres“.
În România, campania este organizată de Asociația „Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor“ și de către Fundația Principesa Margareta a României. În cursul celor cinci ediții precedente, „Flori pentru suflet“ a crescut treptat, însemnând în 2016 peste 5.000 de flori oferite în 21 de județe. (A.P.)
    Trimite prin e-mail