vineri, 13 octombrie 2017

Publicat la 10/13/2017 08:05:00 a.m. de

Cum va fi vremea în weekend


Vremea se va menţine caldă în sudul şi sud-estul ţării, astăzi, dar în restul teritoriului se va răci uşor faţă de ziua precedentă, informează ANM.


Azi, în ţară, vremea se va menţine caldă în sudul şi sud-estul ţării, dar în restul teritoriului se va răci uşor faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea şi în nordul Munteniei, unde izolat se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. În nordul Carpaţilor Orientali la peste 1800 m, trecător vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări cu precădere în sud-vest, centru şi nord-est, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaţilor Meridionali, va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiuni şi 12 grade pe litoral.
Mâine, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul, nord-estul ţării, precum şi la munte, unde izolat, cu precădere noaptea, vor fi condiţii să plouă slab.
Meteorologii anunţau, zilele trecute, că valorile termice se vor situa în limitele normale ale perioadei pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar precipitațiile își vor face simțită prezența atât în primele zile ale intervalului de prognoză, cât și după data de 20 octombrie potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 9-22 octombrie.
În Transilvania, la sfârșitul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14 – 15 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista ușoare variații ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade.
    Trimite prin e-mail