luni, 16 octombrie 2017

Publicat la 10/16/2017 11:34:00 a.m. de Anonim

Ajutoare pentru încălzire


Familiile cu venituri mici vor beneficia şi în această iarnă de ajutoare pentru încăzire. Cererile pot fi ridicate și depuse de luni până vineri, între orele 8.00 – 13.00.


Autor: Alex PÎNTEA

Săptămâna trecută a început preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei în perioada sezonului rece. Medieşenii pot depune cereri în perioada 11 octombrie - 15 noiembrie. La nivelul municipiului funcţionează un punct de lucru la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la fosta unitate militară de aviaţie, unde se vor distribui şi primi cereri. Medieşenii care nu depăşesc venitul de 615 lei pe membru de familie vor beneficia de subvenţii în perioada sezonul rece, noiembrie 2017 - martie 2018.

Plafon

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş a început distribuirea către populaţie a cererilor şi declaraţiilor pentru acordarea ajutoarelor de încăzire a locuinţei. Acestea pot fi ridicate în orice zi lucrătoare de către medieşenii care se încadrează în plafoanele stabilite prin lege. „Şi în acest an, familiile care au venituri pe membru până la suma de 615 lei, vor beneficia în sezonul rece de ajutoare financiare pentru încăzirea locuinţei”, a precizat Mihaela Conea, directorul Direcției de Asistență Socială Mediaș. 

La sediul DAS

Pentru ca distribuirea şi primirea cererilor să fie simplificată, Direcţia de Asistenţă Socială a decis ca și anul acesta să funcţioneze un singur punct de lucru. Acesta este situat la sediul său de pe strada Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, în incinta fostei şcoli militare de aviaţie. Aici, medieşenii pot ridica şi depune cereri de luni până vineri, între orele 8.00 – 13.00. „Anul acesta, cererile însoţite de acte  doveditoare se depun numai la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11,  în  incinta  fostei  Şcoli de Aviaţie”, mai spune Conea.

Acte necesare

La depunerea cererii pentru acordarea ajutoarelor de încălzire medieşenii trebuie să prezinte o serie de acte pe lângă cererea tipizată. Astfel, ei trebuie să predea copii după factura de gaz, actul de identitate al titularului, dar şi ale tuturor membrilor familiei, dar şi acte doveditoare ale veniturilor pentru luna septembrie. Acestea pot fi: fluturaşul de salariu, cuponul de pensie, cuponul de şomaj, cuponul de ajutor special lunar acordat persoanelor cu handicap sau alte acte care să ateste alte venituri realizate. Pentru persoanele care nu au realizat nici un venit, este necesară o declaraţie  pe propria răspundere. De asemenea mai este necesară o adeverinţă  eliberată  de Direcţia Fiscală Locală Mediaş, din care să rezulte ce bunuri are în proprietate familia sau persoana singură care solicită acordarea ajutorului de încălzire.

Cine beneficiază

Vor beneficia de subvenţii persoanele care folosesc încăzirea cu gaze naturale cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei pe membru de familie. Totodată, vor primi aceste ajutoare şi persoanele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, respectiv cele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică. De reținut este faptul că titularul cererii de acordare a ajutorului de încălzire trebuie să fie titularul contractului de furnizare a gazului metan sau energiei electrice.
    Trimite prin e-mail