vineri, 22 septembrie 2017

Publicat la 9/22/2017 09:51:00 a.m. de Anonim

Un milion de euro pentru Spitalul Municipal Mediaș


Unitatea medico-sanitară care deservește zona de nord a județului Sibiu a primit fonduri importante de la bugetul local. Pe lângă lucrările aflate în derulare la acoperișul Policlinicii municipale, gardul spitalului de pe strada George Coșbuc va fi înlocuit. Totodată, se vor reabilita două lifturi din clădirea principală a spitalului, iar blocul operator și sălile de nașteri din cadrul Secției de neonatologie vor fi modernizate. Este în derulare și procesul de schimbare a ușilor de la parterul clădirii principale a Spitalului Municipal.


Autor: Alex PÎNTEA

Sănătatea reprezintă o prioritate a administraţiei publice locale, iar acest lucru este reflectat de alocările bugetare pentru Spitalul Municipal Mediaş. Instituţia a primit anul acesta de la bugetul local aproximativ un milion de euro. Banii au fost folosiți pentru achiziția de aparatură medicală performantă, dar și pentru lucrări de reabilitare și modernizare a clădirilor unității medico-sanitare. „Spitalul Mediaş, de la începutul anului, a primit circa un milion de euro. Aceşti bani au fost alocaţi pentru aparatură medicală, dar şi pentru reabilitarea sau modernizarea unor clădiri ale instituţiei. Mă bucur că, încă începând din acest an, am convenit cu medicii care ocupă spaţii în Policlinica municipală ca împreună să reabilităm clădirea. Astfel, în acest an şi anul viitor, eu cred că Policlinica va avea o imagine total schimbată. Departe de mine gândul să spun că fondurile pe care le-am alocat pentru spital sunt suficiente, astfel că el va rămâne o prioritate, iar acesta este şi motivul pentru care la rectificare am alocat fonduri suplimentare, fonduri pe care cu siguranţă că le vom aloca şi anul viitor şi în anii care urmează“, a dat asigurări primarul Gheorghe Roman. 


Rectificare cu plus

Pe lângă fondurile primite de la începutul anului în curs, la rectificarea bugetară de săptămâna trecută, Spitalul Municipal Mediaș a mai primit 620.000 lei. Banii au fost aprobaţi de către Consiliul Local şi vor fi folosiți pentru modernizarea a două lifturi, dar și pentru Secția de neonatologie. În cazul lifturilor lucrările sunt necesare deoarece cele existente sunt foarte vechi și necesită reparații frecvente, îngreunând astfel transportul pacienților cu targa și al hranei pentru bolnavii internați. „Este vorba de reabilitarea lifturilor 1 şi 3 din clădirea principală a spitalului. Proiectul se ridică la aproximativ 310.000 lei. Totodată, cam aceeaşi sumă a fost alocată pentru modernizarea blocului operator şi a sălilor de naşteri de pe compartimentul aferent Secţiei de Neonatologie“, a precizat Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaş.


Uşi şi gard nou

Un alt obiectiv de investiţii care va demara în viitorul apropiat se referă la înlocuirea gardului spitalului de pe strada George Coșbuc, care a fost și ea recent reabilitată. Acesta a avut de suferit de pe urma lucrărilor efectuate pe stradă, iar mai multe porţiuni au căzut şi se impune înlocuirea lor. Totodată, este în derulare înlocuirea uşilor de la parterul clădirii principale a unităţii medico-sanitare. „Se va reabilita gardul de pe întreaga lungime a străzii George Coşbuc, care se află într-o stare de deteriorare avansată. De asemenea, suntem undeva pe la jumătate în procesul de înlocuire al uşilor de la parterul clădirii principale“, a mai spus Nicorici.

GHEORGHE ROMAN | primar: „Medieşenii şi toţi cei care vin aici trebuie să primească servicii medicale de cea mai bună calitate.“


    Trimite prin e-mail