vineri, 15 septembrie 2017

Publicat la 9/15/2017 01:23:00 p.m. de Anonim

Prima ediţie a Mediaş Bike Marathon a fost un real succes


Peste 300 concurenţi din toată ţara au luat startul la Mediaş Bike Marathon. Competiţia s-a desfăşurat sâmbătă, pe trei trasee, de 25, 42 şi 70 kilometri.



Obiectivul declarat al acesteia a fost promovarea potențialului turistic al orașului și al bisericilor fortificate din satele prin care au trecut cele trei trasee pregătite de organizatori. Mediaş Bike Marathon a fost o competiţie organizată de către Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie „Dianthus“ și Colinele Transilvaniei, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Direcției Județene pentru Tineret și Sport.

Autor: Alex PÎNTEA

Ciclişti din toată ţara s-au adunat sâmbăta trecută la Mediaş, pentru a lua parte la prima ediţie a unei competiţii care se doreşte a deveni una de tradiţie. Startul s-a dat la ora 10.00 dimineaţa, de pe strada Johannes Honterus, în zona centrală a oraşului. La scurt timp, s-a desfăşurat şi o competiţie ciclistă pentru copii. Cei mai mici iubitori ai ciclismului au concurat pe mai multe categorii de vârstă pentru premiile puse în joc de organizatori.


Trei trasee

Organizatorii au pregătit trei trasee pentru participanţi. Astfel, aceştia au putut opta pentru a se întrecere pe distanţele de 25, 42 şi 70 kilometri. Imediat după start, cicliştii au parcurs un traseu prin municipiul de pe Târnava Mare. S-a plecat de pe strada Johannes Honterus, în direcția strada După Zid - strada Târnavei - strada Ștefan Octavian Iosif, s-a intrat pe Aurel Vlaicu, strada Cloșca, strada Avram Iancu, strada Nicolae Filipescu, strada Mărășești, strada Gheorghe Lazăr, strada Buzdului și strada Plopului. Ulterior, în funcţie de traseul ales, drumurile concurenţilor s-a despărţit pe dealurile din jurul Mediaşului. Returul în Mediaş a fost pe ruta străzilor Plopului - 9 Mai - Gheorghe Lazăr - Pasaj CFR - Petru Maior - Aurel Vlaicu - Ciprian Porumbescu - Mihai Viteazul și revenire pe strada Johannes Honterus.


Finish-ul, un punct de pornire pentru viitor

Câştigătorul la traseul de 25 kilometri a fost Roland Szaniszlo, urmat de Paul Puiu şi Gabriel Costin. La 42 kilometri a terminat pe prima poziţie Andrei Nicolae Mititelu, urmat de Fabin Gândilă şi Adrian Mărăşescu. La cel mai lung traseu, cel de 70 kilometri, s-au impus Lucian Logigan și Roberto-Dumitru Burta, care au trecut împreună linia de finiș, iar pe locul al treilea s-a clasat Timotei Păcurar. Câștigătorii au fost premiați la finalul competiției, premiile constând în bani și produse oferite de sponsorii competiției. 
Edilii Mediaşului au participat la festivitatea de premiere a Mediaş Bike Marathon. Primarul Gheorghe Roman a explicat că îşi doreşte ca municipiul să fie gazda unor competiţii importante la nivel naţional. „Consider că în Mediaş trebuie să se organizeze competiţii importante la nivel naţional. Am avut peste 300 de participanţi la această primă ediţie, astfel că, dacă ea a fost un succes, cu siguranţă o vom organiza şi anul viitor, dar şi în anii care urmează“, a spus Roman.
    Trimite prin e-mail