luni, 18 septembrie 2017

Publicat la 9/18/2017 01:11:00 p.m. de Anonim

Elevii contestă calendarul Bacalaureatului


Consiliul Naţional al Elevilor, împreună cu Uniunea Liceenilor Maghiari, dezaprobă modificarea făcută de către Ministerul Educației în Calendarul examenului de bacalaureat național din 2018.

Ministerul Educației a stabilit ziua de joi (respectiv 28 iunie 2018 pentru prima sesiune și 23 august 2018 pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat) ca zi pentru desfășurarea probei la alegere, în detrimentul zilei de vineri, spun elevii. „Considerăm această modificare a calendarului ca fiind nefavorabilă în desfășurarea examenului de bacalaureat și nu observăm niciun argument prezentat pentru care s-a luat această hotărâre. Ministerul Educației Naționale nu a justificat motivul pentru care ar avea loc probele scrise obligatorii în zile consecutive. Mai mult, compențele au fost mutate în luna februarie cu scopul de a descongestiona perioada probelor scrise din luna iulie, iar proba scrisă având loc în ziua de joi, nu poate asigura atingerea obiectivului propus”, susțin elevii într-un comunicat de presă.

Uniunea Liceenilor Maghiari din România consideră că această situație contribuie „la o considerabilă inechitate în ceea ce privește șansele de succes ale elevilor de diferite etnii”. „Timp de 14 sesiuni ale bacalaureatului probele scrise nu au fost consecutive, iar acest fapt permitea elevului o zi în care se putea pregăti pentru următoarea materie. Este un fapt greu de contestat că proba obligatorie din cadrul examenului de Bacalaureat este considerată cea mai dificilă, iar din această pricină considerăm că este absolut vital ca toți elevii din România să aibă o zi liberă înaintea acesteia. Solicităm ca proba de limba maternă să aibă loc în ziua de joi, permițând astfel ca toți elevii din țară, indiferent de limbă maternă să profite de o zi liberă marți, înaintea probei obligatorii de profil”, susține Consiliul Naţional al Elevilor.
    Trimite prin e-mail