miercuri, 30 august 2017

Publicat la 8/30/2017 03:01:00 p.m. de Anonim

Spectacol automobilistic pe Hula Baznei


Prima ediţie a Cupei Mediaşului la viteză în coastă s-a bucurat de succes. 


Autor: Alex PÎNTEA

Mașini de curse, motoare puternice și multă adrenalină! Acestea au fost ingredientele competiţiei automobilistice desfăşurate duminica trecută în municipiul de pe Târnava Mare. După mai bine de patru decenii, s-a concurat din nou pe Hula Baznei. Piloții s-au întrecut pe un traseu de 3 km, pe DN 14A, la ieşirea din Mediaş spre Blăjel.

Campion italian

Municipiul de pe Târnava Mare a găzduit cea de-a VIII-a etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 și etapa II-a din Campionatul Regional. 36 de piloţi s-au înscris la startul cursei, iar la finalul zilei, cel mai rapid a fost italianul Armando Battocchi (foto), la volanul unui Ferrari 458 Challenge. „De 7 ani am organizat un campionat regional, care de anul acesta a devenit campionat naţional de Divizia 2. În fiecare an, am introdus etape noi, am căutat noi trasee şi aşa am ajuns şi la Mediaş cu piloţii care sunt de aici şi au spus că au un traseu. Am venit, am verificat din punct de vedere al tehnicităţii şi al securităţii dacă se poate realiza şi până la urmă am ajuns la decizia de a-l organiza“, a explicat Arpad Simon, organizator din partea Clubului Auto Crono.

Finanţare de la buget

Anul acesta, municipalitatea i-a sprijinit pe organizatori prin asfaltarea străzii Baznei, iar următoarea ediție va fi și finanțată de la buget. „În urmă cu 40 de ani, din câte am înţeles, la Mediaş se organizau astfel de competiţii. Am fost plăcut surprins să observ că foarte mulţi medieşeni au dorit să urmărească acest concurs. Asta înseamnă că eu, ca primar, am luat act de ceea ce am văzut acolo. Am ajutat şi în acest an atât cât am putut, dar cu siguranţă anul viitor acest concurs va fi susţinut şi de către Consiliul Local Mediaş din punct de vedere financiar. Trebuie să arătăm că Mediaşul este un oraş care merită să fie vizitat, un oraş atractiv, asta mi-am propus şi cred că şi consilierii locali, în marea lor majoritate, sunt de acord cu mine“, consideră primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail