marți, 22 august 2017

Publicat la 8/22/2017 10:47:00 p.m. de Anonim

Încă un eşec pentru elevii lui Pustai


Gaz Metan a fost învinsă pe teren propriu de ACS Poli Timișoara, cu scorul de 2-0. Gabriel Vașvari a reușit o dublă în prima repriză a partidei de la Mediaş, iar apoi și-a lăsat echipa în zece oameni în debutul actului secund. Alb-negrii nu au reușit însă să găsească drumul spre gol, chiar dacă au evoluat o repriză în superioritate numerică. S-au aruncat în atac, dar le-a lipsit luciditatea. Vineri seara, de la ora 21.00, formaţia lui Cristian Pustai va întâlni în deplasare CS U Craiova.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii îşi doreau să învingă Timişoara pentru prima dată în Liga 1 şi să bifeze al doilea succes din acest sezon. Din păcate, însă, în teren lucrurile au stat altfel. În minutul 18 al partidei de sâmbăta trecută, timișorenii au combinat foarte bine în preajma careului Gazului, iar Alexandru Munteanu a pasat perfect pentru Vașvari, care l-a învins pe Răzvan Pleșca cu un şut din apropiere. Peste doar 7 minute, același Vașvari a trimis direct în vinclu o lovitură liberă de la 20 metri. Cu trei minute înainte de pauză, Romeo Roberto, abia intrat pe teren, a avut șansa de a reduce din diferența de pe tabela de marcaj, însă a șutat pe lângă, din poziție de unu la unu cu portarul advers.

Au presat în gol

Imediat după pauză, Gabriel Vașvari a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu, iar Timişoara s-a văzut nevoită să evolueze în inferioritate numerică. Cu toate că se aflau în superioritate, prima ocazie mare pentru alb-negri a venit abia în minutul 76, atunci când Darius Olaru, rămas singur cu portarul timișorenilor, a ratat preluarea. Peste doar trei minute, Romeo Roberto a şutat şi el pe lângă poartă din afara careului mare. S-a încheiat 2-0 pentru bănățeni, iar Gaz Metan a rămas cu doar 4 puncte după primele şapte etape de campionat.

Timişoara, echipa mai bună

La finalul partidei pierdute în faţa lui ACS Poli, tehnicianul alb-negrilor a admis că oaspeţii au fost echipa mai bună. Cristian Pustai a explicat că au contat şi absenţele din echipa sa, în special cea a atacantului Bojan Golubovici. „N-a fost să fie victorie. Am întâlnit o echipă care de această dată a fost mai bună decât noi. Iar am văzut un eurogol din lovitură liberă. Pe urmă, la 2-0, a fost greu şi mai ales când ai şi probleme de efectiv. Am riscat, am scos un fundaş central şi am jucat cu un singur închizător, am dorit să fim mai ofensivi, să reuşim facem pressing, să aducem viteză în bandă. Am sperat că Romeo Roberto vine pe un fond de prospeţime, de dorinţă, a şi avut în momentul în care intrat o situaţie bună. Pe urmă am mai avut ceva situaţii prin Olaru, dar e greu când te bazezi pe execuţiile unor copii, Olaru, Tîrcoveanu, trebuie să venim şi cu ceilalţi jucători, dar, din păcate, de această dată nu am prea avut“, a comentat Pustai. 

Debut în deplasare

Gaz Metan II va debuta, la sfârşitul acestei săptămâni, în noul sezon al Ligii a III-a. În primele două partide, formația pregătită de antrenorul Dumitru Solomon va evolua în deplasare. Țintarul Ligii a III-a la fotbal a fost stability, zilele trecute, la Casa Fotbalului. Aici a avut loc tragerea la sorți pentru cele cinci serii ale competiției. Gaz Metan II va evolua în seria a V-a și va debuta în noul sezon competițional în deplasare, cu CS Unirea 1924 Alba-Iulia. În etapa a doua, medieșenii vor juca tot în deplasare, cu ACS Performanța Ighiu. Primul joc pe teren propriu va fi cel din etapa a treia, atunci când medieșenii vor întâlni ACS Fotbal Comuna Recea.
    Trimite prin e-mail