joi, 31 august 2017

Publicat la 8/31/2017 08:12:00 p.m. de Anonim

Guvernul s-a răzgândit: medicii nu vor mai fi scutiți de impozitDupă ce a propus la începutul lunii august scutirea medicilor de impozit pe venit, Guvernul s-a răzgândit.

Modificările aduse ieri Codului Fiscal de către Guvern nu mai prevăd scutirea medicilor de impozitul pe venit, măsură prevăzută în programul de guvernare al PSD, potrivit digi24.ro.
Vă reamintim, scutirea medicilor a fost propusă în data de 8 august în proiectul de modificare a Codului Fiscal. Proiectul includea persoanele care practică profesia de medic la articolul 60 - Scutiri al Codului Fiscal. Proiectul definea beneficiarii scutirii ca ”Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor precum și din activități independente din exercitarea profesiei de medic”.
Propunerile nu au făcut referire și la personalul mediu medical. Profesia de medic este definită în concordanță cu Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului finanțelor publice.”
În prezent sunt scutite conform articolului 60 persoanele fizice cu handicap grav, permanent, persoanele care creează program de calculator și cerctetătorii care lucrează pe partea aplicativă sau tehnologică.
Potrivit notei de fundamentare, scutirea era justificată de faptul că a fost promisă prin programul de guvernare pe perioada 2017-2020.
Proiectul aflat în dezbatere publică prevedea că persoanele fizice, pentru veniturile realizate din exercitarea profesiei de medic, vor fi scutite de plata impozitului pe venit, de la 1 ianuarie 2018.
    Trimite prin e-mail