miercuri, 19 iulie 2017

Publicat la 7/19/2017 08:50:00 p.m. de Anonim

Zâmbiți, se filmează! Ce-i așteaptă pe medieșenii care dau examen pentru permisul de conducere


Din această săptămână, proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere este înregistrată video și audio și în județul Sibiu. Excepție fac examinările pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Sistemele tehnice de monitorizare se instalează în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN», într-un punct fix şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu a introdus acest sistem pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere.
Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.
Totuși, înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public, subliniază reprezentanții Prefecturii Sibiu. Numai în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.
    Trimite prin e-mail