vineri, 14 iulie 2017

Publicat la 7/14/2017 01:19:00 p.m. de Anonim

Sărbătoarea „Mediaș 750“ atinge apogeul în august


Seria evenimentelor dedicate aniversării a 750 de ani de atestare documentară continuă și în perioada următoare. În perioada 11-13 august va fi atins punctul maxim al activităților.


Manifestările dedicate serbării a 750 de ani de atestare documentară a municipiului de pe Târnava Mare se adresează tuturor medieșenilor, dar și oaspeților sosiți din alte colțuri ale țării și din străinătate. Vârful maxim al activităților va fi atins în perioada 11 - 13 august. Primarul Gheorghe Roman a anunțat, într-o conferinţă de presă, că la festivităţile organizate de municipalitate în luna august a fost invitat şi președintele Klaus Iohannis. Roman a mărturisit că ar fi o bucurie dacă șeful statului şi-ar găsi timp pentru a fi alături de locuitorii oraşului pe 11 august.

Atmosferă medievală

Piața Regele Ferdinand I va găzdui târgul de meșteșuguri vii „Mediaș - Cetate Medievală“, în cadrul căruia atmosfera va fi animată atât de cavaleri și domnițe, cât și de meșteșugari din toată țara. Unul dintre punctele de atracție ale evenimentului îl constituie turnirul cu cai, în cadrul căruia se vor întrece pentru a-și demonstra măiestria cei mai destoinici cavaleri. În cele trei zile ale festivalului medieval, medieșenii și oaspeții lor sunt invitați să își demonstreze calitățile la tir cu arcul, precum și să urmărească diferite concerte de muzică medievală, în Piața Regele Ferdinand I. Pe tot parcursul desfășurării evenimentului, meșteșugarii ne vor readuce în atenție tradițiile și obiceiurile păstrate de-a lungul timpului. 

RALUCA FILIP | purtător de cuvânt Primăria Mediaș: „Programul ne va introduce în atmosfera medievală a cetății Mediașului și include demonstrații de luptă ale cavalerilor, ateliere și dansuri medievale, animație stradală, precum și o paradă a costumelor specifice acestei epoci.“

Muzică ușoară

În Piața Corneliu Coposu, atmosfera de sărbătoare va fi întreținută în fiecare dintre cele trei seri de către artiști contemporani de renume, care vor concerta pe scena amplasată în fața Primăriei Mediaș, după cum urmează: Loredana, Carla's Dreams, Horia Brenciu & Band, Alina Eremia, Mirabela Dauer, Marcel Pavel și Luminița Anghel.


    Trimite prin e-mail