miercuri, 5 iulie 2017

Publicat la 7/05/2017 07:12:00 p.m. de Anonim

Patru sau cinci străzi din comuna Șeica Mare urmează să fie reabilitate anul acesta


Vești bune pentru locuitorii comunei Șeica Mare. Primarul Nicolae Șușa anunță că modernizarea infrastructurii va continua și anul acesta, cu bani de la bugetul local.



Autor: Aurelian LUNGU

Șeica Mare se dovedește, din nou, una dintre cele mai bine gospodărite comune din județul Sibiu. Deși nu beneficiază nici anul acesta de fonduri de la București, administrația locală rămâne optimistă că va duce la bun sfârșit câteva investiții de mare interes pentru comunitate.

Modernizate cu fonduri proprii

În primul rând, este vorba despre asfaltarea unor străzi și aducerea lor la standarde europene din punct de vedere al infrastructurii rutiere. „Am analizat posibilitățile de investiții pe care le avem anul acesta și vă pot anunța că și în 2017 putem continua programul de îmbunătățire a infrastructurii. Mai exact, ne-am propus să modernizăm patru sau cinci străzi din Șeica Mare. Ne bazăm doar pe forțe proprii, adică pe veniturile de la bugetul local, fiind puțin probabil să ni se aloce sume de la bugetul de stat. Ceea ce se întâmplă la București este treaba Guvernului, noi ne facem treaba noastră la nivel de comună“, a precizat primarul Nicolae Șușa.


Acoperiș reabilitat

O altă investiție destul de costisitoare are în vedere asigurarea unui nivel de trai mai bun pentru locatarii unui bloc care aparține patrimoniului comunei. Imobilul are o vechime considerabilă și se află într-o stare avansată de degradare. „Este un bloc comunist, foarte degradat, care strică tot aspectul comunei. Acolo locuiesc în prezent aproximativ zece familii. Dorim să le asigurăm și lor condiții decente de locuit, întrucât este responsabilitatea noastră, iar, în acest sens, vom începe cu acoperișul imobilului. Anul acesta am prevăzut fonduri pentru a reabilita acoperișul. Efectiv plouă în interior și nu mai putem lăsa să continue această situație. Dacă reparăm acoperișul, oprim și degradarea clădirii. Urmează ca, anul viitor, să ne ocupăm și de lucrările la exterior, pentru că intenționăm să realizăm și izolația acestui bloc. Oamenii sunt foarte bucuroși și mă bucur că am găsit această soluție, este o veste foarte bună pentru ei“, a mai arătat Nicolae Șușa.

Locuri de muncă

Administrația locală face eforturi și pentru a contribui la prosperitatea comunității. Cel mai important pas este găsirea unor locuri de muncă pentru cât mai mulți localnici aflați în situații de vulnerabilitate economică. „Fiecare persoană care obține un loc de muncă nu mai depinde de ajutorul social și își câștigă traiul, ușurează povara bugetului, iar prin puterea exemplului îi ajută și pe alții aflați în situații similare să se integreze în viața socio-economică“, este de părere primarul Nicolae Șușa.
    Trimite prin e-mail