duminică, 11 iunie 2017

Publicat la 6/11/2017 07:00:00 p.m. de Redacţie

Voluntari elvețieni pe șantierele medieșeneAproape 50 de tineri de la Școala Internațională din Zurich au venit să facă voluntariat la Mediaș.

În săptămâna 5-11 iunie, voluntari de la Școala Internațională din Zurich, împreună cu beneficiarii direcți ai proiectului celor de la Phoenix – Speranța au luat parte la lucrările de pe cele două şantiere, fapt căruia i se acordă un important rol educativ.


Asociatia Phoenix-Speranța a obținut anul trecut o finantare de 1,09 milioane euro din partea Fundațiilor Velux din Danemarca. Banii sunt folosiți pentru înființarea unui complex de servicii de integrare socio-profesională pentru persoane vulnerabile la Mediaș. Partenerii proiectului sunt Primăria Mediaș, prin Direcția de Asistență Socială, și Habitat for Humanity Romania, organizație care și-a asumat misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasa.
Obiectivul principal este crearea de șanse pentru o viață normală, independentă, pentru tineri de până la 25 de ani, expuși excluziunii din cauza vulnerabilității create de lipsa școlarizării, sărăcie extremă, etnie, dizabilitate sau familie monoparentală. (M.H.)
    Trimite prin e-mail