joi, 25 mai 2017

Publicat la 5/25/2017 11:02:00 p.m. de Anonim

Mitropolitul Ardealului, prezent la Mediaș


Credincioșii din municipiul Mediaș au avut bucuria de a-l primi, duminica trecută, pe ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.


Autor: Aurelian LUNGU

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din oraș, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Mediaș și paroh al bisericii, Ovidiu Găban, precum și numeroși slujitori ai sfintelor altare de la parohiile apropiate. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Florin Nicolae Bălășcuță a fost hirotonit preot pentru Parohia Apoldu de Jos.
Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de preotul Achim Sărășan, de la Catedrala medieșeană, care a prezentat viața Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Harul vindecării sufletești și trupești

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită în Duminica a 6-a după Rusalii, a vindecării orbului din naștere. „Mântuitorul a făcut tină și i-a uns ochii orbului. A făcut o intervenție asemenea celei pe care Dumnezeu a făcut-o la crearea omului, pentru că pe celelalte făpturi le-a creat Dumnezeu prin cuvânt, însă pe om l-a făcut cu mâna Sa, după Chipul Său, oferindu-i șansa să ajungă la Asemănarea Sa. Iată și acum Fiul lui Dumnezeu ne ajută nouă, cei ce în Biserica Lui ne folosim de anumite materii care poartă harul pentru a ne putea împărtăși din El. Tot așa El a folosit pământul, materia din care a fost zidit omul pentru a vindeca această făptură aflată în suferință”, a subliniat ierarhul. 
Părintele Ovidiu Găban i-a mulțumit ierarhului, la final, pentru binecuvântarea adusă peste comunitatea din Mediaș.

Vizită la Motiș

În aceeași zi, ierarhul a vizitat Parohia Motiș, care aparține tot de Protopopiatul Mediaș, unde a oficiat o slujbă de mulțumire și a sfințit capela „Adormirea Maicii Domnului”, amenajată la demisolul bisericii parohiale. Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe credincioșii din Motiș și a oferit un act de cinstire preotului paroh, Lucian Pușcă, Consiliului și Adunării parohiale, Primăriei Valea Viilor și binefăcătorilor locașului de cult.
    Trimite prin e-mail