vineri, 19 mai 2017

Publicat la 5/19/2017 07:28:00 p.m. de Anonim

Ministrul Sănătăţii: “Se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli”Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, ieri, că se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli, însă acest lucru este „destul de sensibil”, având în vedere că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie.

„Şi eu când eram copil am fost vaccinat la şcoală. Se ia în calcul şi acest lucru, însă subiectul este destul de sensibil, pentru că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie", a declarat ministrul Sănătăţii, citat de digi24.ro, întrebat dacă se ia în calcul readucerea vaccinării în şcoli.
Florian Bodog a spus că va fi derulată o campanie "foarte intensă" de conştientizare privind importanţa vaccinării. "Am transmis deja Consiliului Naţional al Audiovizualului un mesaj care probabil va fi transmis fiecărei televiziuni şi am să vă rog să îl preluaţi. În acelaşi timp, pregătim şi o campanie foarte intensă pentru absolut toate programele de vaccinare pe care urmează să le demarăm", a spus ministrul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, în 10 aprilie, proiectul legii vaccinării, act normativ care stabileşte cadrul legal de vaccinare, dar şi de achizitionare a vaccinurilor.
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, săptămâna trecută că s-a semnat contractul pentru achiziţionarea a 109.000 de doze de vaccin ROR.
Vă reamintim, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. Epidemia de rujeolă s-a declanşat în România în februarie 2016, la zona de limită între judeţul Cluj şi Bistriţa, la o populaţie nomadă. Lacunele în asigurarea vaccinării împotriva rujeolei au condus la izbucnirea focarelor din Europa.
    Trimite prin e-mail