vineri, 12 mai 2017

Publicat la 5/12/2017 07:17:00 a.m. de Anonim

Liceeni din două județe dezbat la Mediaș


Cupa „Mediensis” la dezbateri academice a ajuns anul acesta la ediția a IV-a și rămâne un concurs destinat elevilor de liceu, începători în domeniul dezbaterilor academice.

Competiția, organizată de Colegiul Tehnic „Mediensis”, se va desfășura în zilele de 13 și 14 mai și va debuta sâmbătă dimineață, la ora 8.30, în incinta școlii. Concursul are o structură clasică pentru competițiile de gen, în sensul că, în prima zi de concurs, au loc patru runde preliminare – două dimineață și două după-amiază – în cadrul cărora echipele acumulează puncte. La sfârșitul zilei, primele patru echipe – în ordinea punctajelor – se vor califica în rundele eliminatorii – semifinale și finală – care vor avea loc duminică dimineață, de la ora 9.00, la Casa Gazelor Naturale.

Liceenii se bat. În idei

Atât în rundele preliminare, cât și în cele eliminatorii, meciurile au caracter public, în sensul că oricine poate asista la ele, cu respectarea condițiilor impuse de arbitru. Participantii din acest an vin de la licee din Mediaș (Colegiul Tehnic „Mediensis”, Liceul Teoretic „Axente Sever”, Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” și Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”), respectiv din municipiul Sibiu (Colegiul Național Pedagogic) și municipiul Brașov (Colegiul Național „Nicolae Titulescu”).
„Prin organizarea acestui concurs, Colegiul Tehnic «Mediensis» rămâne fidel viziunii sale, viziune coerentă cu cea a partenerilor menționați, conform căreia adolescenții trebuie să se formeze din toate punctele de vedere, astfel încât să devină adulți puternici și independenți, capabili să-și susțină și apere rațional ideile, opțiunile și faptele. Alături de sprijinul partenerului tradițional Rotaract Club Mediaș, competiția se bucură și de parteneriatul cu Primăria Mediaș, respectiv cel cu Casa Gazelor Naturale Mediaș“, au menționat organizatorii. (M.H.)

    Trimite prin e-mail