miercuri, 10 mai 2017

Publicat la 5/10/2017 03:37:00 p.m. de Anonim

La Copșa Mică, elevii învață colectarea selectivă


Primăria oraşului Copşa Mică, împreună cu societatea ECO-SAL Mediaş, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu“ din Copşa Mică, au demarat, zilele trecute, cea de a VII-a ediţie a campaniei de sensibilizare și colectare selectivă a deşeurilor „Eu selectez!”. 


Autor: Alex PÎNTEA

În cadrul proiectului, s-au înscris un număr de 16 voluntari, elevi ai claselor a VIII-a ai şcolilor gimnaziale din localitate. Proiectul se desfăşoară în mai multe etape și are în vedere cursuri despre colectarea selectivă, vizite în teren la locurile de colectare selectivă, vizită la staţia de selecţie şi transfer Eco-Sal Mediaş, vizitarea depozitului ecologic de la Sighişoara, pichetarea zonelor de selecţie din oraş şi distribuirea de materiale informative.

Vizită la Parlament

La final, absolvenţii vor susţine un seminar despre colectarea deşeurilor, în faţa părinţilor şi a altor invitaţi din oraş. „Elevii prezenţi la sediul Clubului Seniorilor Copşa Mică la prima întâlnire au fost întâmpinaţi de primarul Tudor Daniel Mihalache şi de către Mircea Mărgineanu, reprezentant SC Eco-Sal SA, şi li s-a prezentat un istoric al colectării deşeurilor până la aplicarea în 2006 a proiectului de colectare selectivă zonal. La finalul ambiţiosului proiect, participanţii vor primi certificate de experţi în managementul deşeurilor şi vor face o vizită la Parlamentul României, ca o mică răsplată pentru cunoştinţele acumulate şi activitatea desfăşurată în cadrul programului «Eu selectez!»”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Primăria Copșa Mică.
    Trimite prin e-mail