vineri, 19 mai 2017

Publicat la 5/19/2017 08:36:00 p.m. de Anonim

Interes pentru investiţii în Mediaş



O delegaţie a municipalităţii De Fryske Marren a luat pulsul oraşului, pentru a sprijini relaţii de afaceri.


Autor: Alex PÎNTEA

Oaspeţii olandezi au fost prezenţi în municipiul de pe Târnava Mare în primele trei zile ale acestei săptămâni. Viceprimarul din localitatea înfrăţită De Fryske Marren, însoţit de mai mulţi oameni de afaceri, a avut o serie de întâlniri cu antreprenori locali, în scopul stabilirii unor relaţii de colaborare. 

Întâlniri cu mediul de afaceri

Delegaţia olandeză a fost primită, luni dimineaţa, la sediul Primăriei Mediaş. Oaspeţii au discutat cu primarul Gheorghe Roman şi viceprimarul Christine Thellmann despre posibilităţile de colaborare între cele două municipalităţi. Timp de trei zile, antreprenorii olandezi au vizitat mai multe societăţi comerciale din municipiul Mediaş. ,,Pentru Mediaş a fost un eveniment important. Am avut plăcerea să îi avem ca oaspeţii pe fraţii noştri din De Fryske Marren. I-am urat bun venit viceprimarului Durk Durksz, care a venit însoţit de oameni de afaceri din Olanda. Pe parcursul celor trei zile, cât au rămas la Mediaş, am stabilit întâlniri cu mediul de afaceri de aici. Dorinţa mea este aceea ca, în urma acestor întâlniri, să existe o colaborare între firmele din Mediaş şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din De Fryske Marren“, a arătat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaş. 

Schimb de experienţă

Oaspeţii olandezi au explicat că apreciază colaborarea cu municipiul Mediaş. Prin vocea viceprimarului Durk Durksz, aceştia şi-au manifestat intenţia de a derula proiecte comune, dar şi de a stabili contacte cu firme din Mediaş, care ulterior să lege chiar relaţii de afaceri. ,,Este foarte important că avem această colaborare cu municipalitatea din Mediaş. Avem o relaţie foarte bună care durează de douăzeci de ani. Acum am venit cu un grup de antreprenori şi încercăm să stabilim contacte cu firme din oraş, să vedem ce putem învăţa unii de la alţii, iar în viitor să derulăm poate proiecte comune sau să facem afaceri. În egală măsură, relaţia noastră foarte bună cu Mediaşul este foarte importantă pentru că ne permite să vedem cum merg lucrurile aici şi ce am putea face noi pentru a le îmbunătăţi. Aşa că, mă bucur că sunt aici şi mulţumesc pentru invitaţia primită“, a declarat Durk Durksz, viceprimarul municipalităţii De Fryske Marren. 
    Trimite prin e-mail