marți, 9 mai 2017

Publicat la 5/09/2017 01:05:00 p.m. de Redacţie

Expoziții la Sibiu Jazz FestivalExpoziție de afișe Ștefan Orth

Începând cu anii ’70, Stefan Orth a creat afișe unice pentru festivalul de jazz de la Sibiu. Cu o creativitate debordantă, artistul a reprezentat grafic legătura strânsă dintre acest gen muzical și bogăția arhitecturală a orașului Sibiu.
Adevărate opere de artă, afișele realizate de Ștefan Orth au promovat Festivalul în rândul sutelor de mii de iubitori ai muzicii, atât în țară, cât și în străinătate.
Lucrările grafice realizate de Orth sunt dovada de necontestat a longevității Sibiu Jazz Festival, iar expunerea lor într-o expoziție care poartă patina timpului reprezintă continuitatea acestuia.

Expoziție de sculptură Eugen Petri

Focus Jazz aduce anul acesta în prim plan proiectul “Jazz – Suflet și Formă”, o expoziție aparte care împrumută muzicalitatea jazzului unor opere atent modelate în bronz de către sculptorul Eugen Petri.
Expoziția ”Jazz – Suflet și Formă” reprezintă întâlnirea dintre trăirile intense pe care le trezește jazzul și palpabilul unui material dur și în același timp maleabil, precum bronzul. Operele expuse în cadrul expoziției sunt “metamorfoze plastice ale sufletului”, după cum însuși sculptorul le numește.
Vor fi prezenți Ștefan Orth – grafician, Eugen Petri – sculptor, Prof. Dr. Alexandru Lungu – istoric și critic de artă. Konstantin Schmidt – director artistic al SJF.
Expoziția va avea loc în perioada 8 – 21 mai 2017, lucrările de artă vor fi expuse pentru vizitatori în Galeria de Artă UAP din Sibiu, situată în Piața Mare la numărul 12.
Focus Jazz este un proiect important al Fundației Sibiu Jazz Festival, prin intermediul căruia este adusă în lumina reflectoarelor pasiunea artiștilor români. Expoziția de anul acesta reprezintă elogiul adus de sculptorul sibian Eugen Petri jazzului și trăirilor pe care acesta le trezește în muzicieni. Sculpturile din bronz vor putea fi vizitate deopotrivă de sibieni, turiști și de spectatorii ediției cu numărul 47 a Sibiu Jazz Festival.
    Trimite prin e-mail