vineri, 19 mai 2017

Publicat la 5/19/2017 07:38:00 p.m. de Anonim

Cvartetul spaniol De La Purissima va concerta la Festivalul Internaţional de Jazz de la SibiuCvartetul spaniol De La Purissima va concerta sâmbătă, în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz care are loc în Piaţa Mică, din centrul istoric al Sibiului. 

"Grupul compus din Julia de Castro (voce şi versuri), Miguel Rodriganez (contrabas), Gonzalo Maestre (baterie) şi Jorge Vera (pian) va susţine două concerte: primul, în ziua de 20 mai, ora 19,00, în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz de la Sibiu, iar cel de-al doilea, în data de 23 mai, ora 19,00, la Sala Radio (Str. General Berthelot 60-64)", se arată în comunicatul organizatorilor. 
Cvartetul De La Purissima s-a distins în muzica spaniolă contemporană printr-un amestec de inovaţie şi tradiţie, printr-o punere în scenă insolită, printr-un simţ al umorului foarte special şi printr-o atitudine provocatoare şi interactivă faţă de public. Numele său, trimiţând la o stradă valenciană, a fost găsit de Julia de Castro, ca un amestec de pasiune, sacralitate, ironie şi exces. 
De La Purissima a fost influenţat de multiple tendinţe şi muzicieni din toate timpurile, de la Bill Evans la Lilian de Celis, trecând prin rockul cel mai pur al lui Robert Gordon, fără a uita influenţe decisive, precum Billie Holiday, Scott Lafaro, Raquel Meller, Eartha Kitt, Calle 13, Mina sau Keith Jarret. Încă de la înfiinţarea sa, în 2009, grupul a stârnit un viu interes în presa de specialitate, care a vorbit atunci despre un "neorealism madrilen", lucru care a atras prezenţa sa atât în spaţii convenţionale, cât şi în spaţii total neconvenţionale din Spania şi din întreaga lume. 
Evenimentul, mult aşteptat de publicul românesc, este o aducere în prim-plan a unui adevărat fenomen al muzicii spaniole din ultimii ani. 

    Trimite prin e-mail