joi, 25 mai 2017

Publicat la 5/25/2017 11:04:00 p.m. de Anonim

Administrație informatizată și mai eficientă



Sistemele naționale de evidență de care beneficiază și comuna Șeica Mare au devenit operaționale, potrivit primarului Nicolae Șușa.

Luni, la Prefectură, a avut loc o ședință de lucru cu primarii și secretarii primăriilor, condusă de prefectul Lucian Radu. Tema întâlnirii a fost organizarea și demararea procesului de operaționalizare a sistemelor informatice Registrul Agricol Național (RAN) și Registrul Electronic Național al Nomenclaturii Stradale (RENNS), implementate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Directorul OJCPI Sibiu a subliniat faptul că toate manualele de aplicație pentru cele două sisteme sunt publicate pe site-ul ANCPI, de unde pot fi descărcate cu ușurință de către fiecare reprezentant al primăriilor.
„Registrul Agricol Național va asigura o evidență unitară a datelor din registrele agricole de la nivelul unităților administrativ-teritoriale de pe întreg teritoriul țării“, a precizat Șușa.
RENNS este un sistem informatic pentru gestiunea, evidența și consultarea la nivel național a nomenclaturii stradale, înregistrarea fiecărei adrese și asigurarea accesului oricărei instituții publice la un sistem unic de nomenclatură stradală. În zona de nord a județului Sibiu, mai beneficiază de Registrul Agricol Electronic localitățile Bazna, Biertan, Blăjel, Brateiu, Chirpăr, Dumbrăveni și Hoghilag. (A.L.)

    Trimite prin e-mail