miercuri, 19 aprilie 2017

Publicat la 4/19/2017 10:10:00 a.m. de

Ziua Pământului, sărbătorită în avans la Mediaș


În 13 aprilie, începând cu ora 12, s-a desfășurat la Casa Gazelor Naturale partea finală a concursului de arte plastice și eseuri „Ziua Pământului“, concurs organizat de Colegiul Tehnic Mediensis.


Autor: Aurelian LUNGU

Este a cincea ediție a acestui concurs inclus în Calendarul competițiilor școlare și activităților educative din județul Sibiu – calendar stabilit de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Concurs județean

Concursul este dedicat elevilor din școlile gimnaziale și liceele din județul Sibiu și se înscrie în seria de proiecte pentru calitatea mediului înconjurător prin care Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaş promovează acţiuni de educație a tineretului în privinţa vulnerabilităţii factorilor de mediu, precum şi de informare a publicului în legătură cu importanţa protecţiei mediului şi conservării biodiversităţii.Patru secțiuni

Anul acesta au participat elevi din 12 unități școlare din Mediaș și zonă la cele patru secțiuni: pictură-grafică, colaje, eseuri, prezentări Powerpoint. La Casa Gazelor Naturale a fost vernisată expoziția cu lucrările elevilor și s-a desfășurat concursul de prezentări.
Parteneri în acest proiect au fost: Casa Gazelor Naturale, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și Asociația de Turism și Ecologie Dianthus.


Eveniment mondial

Organizația Earth Day Network propune în fiecare an o temă specifică pentru Ziua Pământului. Anul acesta, tema abordată este legată de educație și anume: “Importanța educației pentru protejarea mediului”. „Azi, ameninţarea cea mai mare pentru planeta noastră este schimbarea climei. Implicaţiile schimbărilor climatice sunt foarte importante pentru viaţa pe care noi oamenii o ducem: furtuni puternice, secetă profundă, incendii de pădure greu de controlat. Schimbarea climei afectează regiuni care furnizează apă şi hrană oamenilor iar în viitor vor apărea conflicte din acest motiv. Oamenii de ştiinţă care studiază schimbările climei ne avertizează că acestea deja afectează aerul pe care îl respiră copiii noştri. Schimbările climatice nu mai pot fi mult timp negate sau ignorate“, se arată într-un comunicat de presă din partea organizatorilor.

Premianții concursului

Pictură/Grafică: 
 • Premiul I – Dennis Cosmin Cozac – Școala Gimnazială nr. 5 Mediaș
 • Premiul II – Andra Belea - Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” Mediaș
 • Premiul III – Dariana Ursu – Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș


Colaje: 
 • Premiul I – Denisa Donici, Diana Enea - Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș
 • Premiul II – Liviu Moldovan - Școala Gimnazială „St. L. Roth” Moșna
 • Premiul III – Silviu Pandelea – Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș


Eseuri: 
 • Premiul I – Marcus Deszi - Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” Mediaș
 • Premiul II – Alexandra Știrbu - Școala Gimnazială nr. 5 Mediaș
 • Premiul III – Daniela Zlatea – Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș


Prezentări PPT: 
 • Premiul I – Andra Belea - Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz”
 • Premiul II – Delia Fântână - Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz”
 • Premiul III - Raluca Andreea Dan – Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș
    Trimite prin e-mail