luni, 10 aprilie 2017

Publicat la 4/10/2017 01:09:00 p.m. de Anonim

Oferta de carne de miel pentru masa de Paşte va fi una bogată şi la preţuri accesibile



În următoarele zile, se vor comercializa miei pe platoul Welter, în imediata apropiere a pieței agroalimentare. 


Autor: Alex PÎNTEA

Noutatea este că medieșenii vor avea la dispoziție în acest an și un punct de sacrificare autorizat pentru miei, care va funcționa în incinta pieței. Anul acesta vor fi miei destui pentru sărbătorile pascale, chiar mai mulți decât va fi nevoie, astfel că preţurile ar putea scădea faţă de 2016.



Locaţie tradiţională

Conducerea societăţii Piaţa Prim-Com a hotărât ca vânzătorii să îşi desfăşoară activitatea pe platoul Welter. De altfel, aceasta este locaţia obişnuită pentru vânzarea mieilor. „Cu ocazia sărbătorilor pascale, cetăţenii oraşului vor avea posibilitatea să achiziţioneze miei din piaţa centrală. Aceştia se vor vinde în zona Welter, ceea ce este de fapt locaţia tradiţională“, a explicat Radu Ciobanu, directorul general al societăţii Piaţa Prim-Com.

Punct autorizat

Piața Prim-Com a reușit să autorizeze un punct de sacrificare a mieilor. „Vom avea şi un punct de sacrificare, amenajat cu acordul Direcţiei Sanitar Veterinare în cadrul pieţei. Aici vor putea veni oamenii care achiziţionează miei, iar noi venim astfel în ajutorul lor. În ultimii trei ani ani nu s-a mai reuşit obţinerea autorizaţiei pentru sacrificare, astfel că putem spune că suntem cu un pas înainte şi oferim servicii de calitate persoanelor care vin să achiziţioneze produse din piaţa Mediaş“, mai spune Ciobanu.

DUMITRU STERP | crescător de oi: „Sunt miei suficienţi şi prea mulţi. Pentru români depăşeşte cota mult. Sunt şanse să scadă preţurile, dacă nu iau străinii să ducă.“

Ofertă bogată

Anul acesta vor fi miei destui pentru sărbătorile pascale, chiar mai mulți decât va fi nevoie, asta în condiţiile în care stânele sunt pline. Crescătorii promit că vom putea cumpăra miei vii sau carne de miel la aceleași prețuri ca și în anii trecuți, dacă nu chiar mai mici. Astfel, medieşenii vor scoate din buzunar 9-12 lei/kg pentru mielul viu și 20-23 lei/kg pentru cel deja sacrificat. Un sfert din mieii din județul Sibiu, aproximativ 100.000, vor fi sacrificați de Paști, mai mult de jumătate dintre ei urmând să ajungă în Grecia, Italia și Germania, a declarat Ciprian Botezatu, directorul adjunct al Direcției Județene Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor.
    Trimite prin e-mail