vineri, 21 aprilie 2017

Publicat la 4/21/2017 10:15:00 a.m. de Anonim

Exercițiul de alarmare, un semi-eșec! Cinci sirene s-au defectat chiar în timpul exercițiului


Un număr de opt sirene nu au funcţionat, ieri, în timpul exerciţiului de alarmare, din totalul de 54 existente în cele două municipii din judeţ – Sibiu şi Mediaş, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

În municipiul Sibiu, cinci sirene s-au stricat chiar când s-a dat alarma în oraş. „La nivelul judeţului Sibiu, exerciţiul a fost monitorizat de către cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu. Concluziile desprinse în urma exerciţiului sunt următoarele: la nivelul Municipiului Sibiu: din totalul de 38 de mijloace de alarmare, 2 au fost în proces de reparaţie, înainte de începerea exerciţiului, iar alte 5 s-au defectat pe timpul exerciţiului; la nivelul Municipiului Mediaş: din totalul de 16 mijloace de alarmare, unul singur a fost nefuncţional”, se arată într-un comunicat de presă.
În restul judeţului, sirenele au funcţionat. Sirenele stricate din cele două municipii trebuie reparate de către primării şi Consiliul Judeţean Sibiu, au mai precizat reprezentanţii ISU.
    Trimite prin e-mail