vineri, 3 martie 2017

Publicat la 3/03/2017 12:05:00 p.m. de Anonim

Ultima bătălie. Prindem trenul spre play-off?


Formația lui Pustai a obținut doar un punct în confruntarea cu Steaua, iar calificarea în play-off se joacă în ultima etapă. 


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaș a făcut egal, scor 1-1, cu Steaua București. Alb-negrii trebuie să învingă Craiova în deplasare, în ultima etapă a sezonului regulat, pentru a nu sta la mâna rezultatelor celorlalte candidate la un loc de play-off. Partida se va disputa pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești. De asemenea, meciul Pandurii - Dinamo, care urma să se joace la Mediaș, va avea loc în cele din urmă la Severin. Schimbarea s-a produs miercuri, după ce stadionul argeșean a fost omologat. Ambele partide în urma cărora se vor stabili echipele care merg în play-off vor avea loc duminică seara, începând cu ora 20.30.

Asul Sikorski

Gaziştii au dominat prima repriză a partidei cu Steaua, însă cei care au înscris au fost oaspeţii. În minutul 30, Denis Alibec a fost găsit excelent de către Gnohere, în careul de 16 metri, a şutat la colţul lung şi a deschis scorul. Alb-negrii au egalat la 9 minute de la reluarea jocului. După un corner de pe partea stângă, Jasmin Trtovac a prelungit în careu, iar Daniel Sikorski, pe fază, l-a învins pe Florin Niţă cu un şut de la marginea careului mic. În minutul 66, atacantul austriac a scăpat singur cu portarul Stelei, însă şutul său a trecut pe lângă poartă. Acelaşi Sikorski a mai avut o ocazie mare în primul minut al prelungirilor, atunci când a fost găsit excelent în careu de către Valentin Creţu, însă mingea şutată de acesta l-a lovit pe Niţă. 

Prea multe ratări

În ciuda dezamăgirii, tehnicianul alb-negrilor a ținut să își felicite elevii. „Nu îţi permiţi luxul să ratezi atâtea ocazii cum am ratat noi. Au marcat repede, pe contraatac, şi e greu să alergi după egalare. În repriză secundă, am presat, am riscat totul, nu mai aveam ce pierde, doar de câştigat, dar a fost greu. Vedem ce va fi, Steaua are o echipa foarte puternică, dar la Mediaş s-a clătinat. După joc, nu era o surpriză să piardă“, consideră Cristian Pustai.

Cristian PUSTAI | antrenor: „Un rezultat care nu ajută nicio echipă. Să zicem că Steaua se aproprie de Viitorul şi noi am mai luat un punct. Am ratat prea multe şanse, din păcate. Puteam să avem acum 41 puncte, dar a fost şi acea depunctare, care ne-a dezavantajat.“

Sikorski, supărat

Daniel Sikorski a marcat de două ori în poarta lui Niță, însă prima reușită a fost anulată pe motiv de off-side. Acesta a mai avut și alte două ocazii mari de gol, astfel că la finalul partidei era foarte dezamăgit că nu a reușit să aducă victoria formației sale. „Am luat un punct, este bine. Când ne uităm la şansele pe care le-am avut în această seară, e trist că nu am marcat al doilea sau al treilea gol. Trebuie să ne pregătim acum, pentru următorul meci, ultimul meci, practic, şi sperăm să luăm cele trei puncte. Sunt supărat că nu am mai marcat, pentru că am mai avut ocazii”, a mărturisit atacantul.
    Trimite prin e-mail