joi, 16 februarie 2017

Publicat la 2/16/2017 09:22:00 a.m. de Redacţie

Mediașul la înălțime


Un grup de 11 alpiniști medieșeni a dus banner-ul „Mediaș 750” pe acoperișul României.


Alex PÎNTEA

La sfârșitul săptămânii trecute, aceștia au urcat pe Vârful Viștea Mare, al treilea cel mai înalt din țara noastră, și l-au arborat. Acțiunea a fost una de promovare a imaginii municipiului de pe Târnava Mare, în anul în care acesta aniversează 750 ani de atestare documentară. Totodată, ea pune bazele unui parteneriat menit să promoveze alpinismul în rândul comunității locale.

La cota 2.527

Alpiniștii medieșeni au avut o întâlnire cu primarul Gheorghe Roman și viceprimarul Christine Thellmann și au explicat că își doresc un parteneriat cu municipalitatea, menit să promoveze alpinismul ca și sport dar și ca mod de viață sănătos. Totodată, aceștia au primit un banner dedicat aniversării a 750 de ani de atestare documentară a orașului, pentru a-l duce și arbora pe timp de iarnă, pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din țara noastră. „Toată ascensiunea pe Vârful Viștea Mare a durat aproximativ 6 ore. Am avut noroc de o vreme foarte bună. Am fost o echipă de unsprezece medieșeni și ne-am înțeles foarte bine. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a arbora steagul Mediaș 750 pe cele mai înalte vârfuri ale patriei. Sperăm să avem și alte proiecte în încercarea de a promova alpinismul ca și sport, ca și mod de viață”, a explicat Dan Caba, unul dintre alpiniștii care a dus banner-ul la cota 2.527 în Munții Făgăraș.



Deschiși la colaborare

Municipalitatea și-a manifestat deschiderea către această inițiativă a alpiniștilor. Viceprimarul Christine Thellmann a explicat că Primăria Mediaș susține acest demers, iar în viitor se va implica într-un parteneriat care să aibă drept scop promovarea acestui sport și nu numai. „Vreau să îi felicit pe alpiniști pentru această inițiativă și să le doresc mult succes. Este un an festiv și ne bucurăm că sigla și stema orașului vor fi arborate pe cel mai înalt vârf din România. Dorim să susținem această inițiativă și am vrea ca pe viitor acest sport să fie mai bine cunoscut de către medieșeni. Aceștia trebuie să știe că el există și, de ce nu, să se refacă această tradiție”, a explicat Thellmann.
    Trimite prin e-mail