vineri, 24 februarie 2017

Publicat la 2/24/2017 03:16:00 p.m. de Redacţie

Încă un pas greșit! Gaz Metan a fost învinsă în deplasare de FC Voluntari cu scorul de 1-0


Gaz Metan a fost învinsă în deplasare de FC Voluntari cu scorul de 1-0. Formaţia lui Pustai are nevoie de un succes în ultimele două etape, cu Steaua şi CS U Craiova, pentru a fi sigură de prezenţa în play-off. Alb-negrii rămân pe poziţia a 4-a în clasament, cu 38 de puncte. Duminică seara, formația medieșeană va întâlni pe teren propriu vicecampioana Steaua București.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziștii nu se regăsesc, deocamdată, în acest an. După primele trei jocuri din 2017, gruparea de pe Târnava Mare a reușit să acumuleze un singur punct în clasamentul Ligii I, în condițiile în care a remizat la Timișoara. Mai mult, pentru prima dată în acest campionat, gaziștii au pierdut două jocuri consecutive, acasă cu CFR Cluj și în deplasare cu FC Voluntari. Chiar și așa, însă, Gaz Metan este la mâna ei, în condițiile în care o victorie cu Steaua sau Craiova ar trimite-o între primele șase clasate la finalul sezonului regulat.

Meci slab

Prima repriză a partidei de la Voluntari a fost una săracă în fotbal. Lucrurile s-au animat în actul secund. Mai întâi, în minutul 56, Florin Cernat a trimis din lovitură liberă puţin peste poarta lui Răzvan Pleşca. În minutul 67 s-a marcat şi singurul gol al confruntării. Costin Lazăr a trimis pentru Petre Ivanovic, care a preluat şi a marcat cu un şut la colţul lung. Peste doar patru minute, gaziştii au avut şansa golului egalizator. Ciprian Petre a centrat foarte bine din partea dreaptă, iar Alexandru Buziuc a trimis cu capul din apropiere puţin pe lângă poarta lui Balauru. Ulterior, alb-negrii nu au mai reuşit să pună în pericol poarta adversă, iar partida s-a încheiat cu victoria gazdelor.

Depășiți de miză

La finalul partidei pierdute la Voluntari, tehnicianul alb-negrilor a explicat că formația sa trebuie să strângă rândurile. Cristian Pustai recunoaște că jucătorii fac prea multe greșeli și că ar fi păcat să rateze play-off-ul. „În prima repriză, n-am reuşit să cadrăm niciun şut. Apoi, în repriza a doua, am ratat de la un metru de poartă. Asta e, trebuie să ne adunăm. Cred că miza ne depăşeşte, suntem o echipă mică şi facem prea multe greşeli. Mai avem nevoie de 3 puncte pentru a fi siguri de play-off, încă mai depindem de noi. E păcat de munca depusă până acum, avem obiectiv să prindem play-off-ul. Dacă nu ştim să menţinem ce avem, e greu“, a spus Pustai.

Finală cu Steaua

Pentru Gaz Metan, urmează o nouă partidă de totul sau nimic. Alb-negrii vor întâlni, în fața propriilor suporteri, Steaua București, formație pe care în tur au reușit să o învingă în capitală cu scorul de 1-0 prin golul lui Alexandru Munteanu. Partida se va desfăşura duminică seara, de la ora 20.30.

Cristi PUSTAI | antrenor: „Este prima dată în acest campionat când legăm două înfrângeri, nu ne regăsim. Nu mai suntem echipa aceea din debutul campionatului. Sunt multe oscilaţii în joc, dar cred că nicio echipă nu este turată la maximum în acest început de an.“
    Trimite prin e-mail