vineri, 13 ianuarie 2017

Publicat la 1/13/2017 01:52:00 p.m. de Anonim

Ninsorile din aceste zile nu au creat probleme deosebite la Mediaș


Ninsorile din aceste zile nu au creat probleme deosebite la Mediaș. Societatea ECO-SAL a intervenit cu opt utilaje până în momentul în care ninsoarea a încetat, iar arterele au fost curăţate. De asemenea, au fost împrăștiate numai în prima zi 160 tone de materiale antiderapante. Pentru nevoiași, adăpostul de noapte este deschis permanent.


Autor: Alex PÎNTEA

Zăpada care a început să cadă la Mediaș la sfârşitul săptămânii trecute a scos în stradă utilajele de deszăpezire ale societății ECO-SAL. Acestea au acționat în permanență, mai întâi pe arterele principale, iar ulterior pe cele secundare. Ninsoarea nu a creat probleme în trafic, în condițiile în care nu s-au înregistrat incidente deosebite. „Am acţionat cu un număr de opt utilaje până în momentul în care zăpada a fost degajată de pe carosabil. Avem un stoc suficient de materiale antiderapante pentru perioada care urmează, iar până în prezent am împrăştiat circa 160 tone. Probleme în trafic nu au fost, iar evenimente rutiere nu s-au înregistrat“, a precizat Iosif Balog, directorul general al societăţii ECO-SAL, cea care se ocupă de deszăpezirea municipiului. 

Atenţie la trotuare!

Medieșenii, dar și societățile comerciale au obligația să îşi cureţe de zăpadă trotuarele din faţa imobilelor pe care deţin sau le administrează. În caz contrar, aceștia riscă amenzi care pot ajunge la 500 lei pentru persoane fizice, respectiv 1.500 lei pentru firme. Poliţiştii locali medieşeni au fost prezenți permanent în teren pentru a le atrage atenția medieșenilor asupra acestor obligații și pentru a-i avertiza că riscă amenzi dacă nu se conformează. „Având în vedere apariţia fenomenelor meteorologice caracteristice acestui anotimp, respectiv zăpadă, polei, gheaţă, fenomene care afectează deplasarea în siguranţă a pietonilor, Poliția Locală reamintește medieşenilor despre necesitatea implicării tuturor în luarea măsurilor necesare înlăturării efectelor acestor fenomene, respectiv curăţarea zăpezii imediat după depunere şi a gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează, în vederea asigurării circulaţiei normale a pietonilor“, avertizează Ilarie Sideriaş, directorul executiv al Poliţiei Locale Mediaş. 

Deschis non-stop

Adăpostul de noapte din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş funcţionează, de vineri, şi pe timp de zi. Decizia a fost luată ca urmare a temperaturilor scăzute de afară. „Adăpostul de noapte va funcţiona şi pe timpul zilei, atât cât va fi nevoie. În această perioadă, Poliţia Locală identifică şi îndrumă spre adăpost toate persoanele care nu au unde locui. La sfârşitul săptămânii, au beneficiat de serviciile adăpostului un număr de zece persoane. Acestea au primit şi hrană caldă donată de Crucea Roşie Mediaş şi de mai multe persoane fizice din municipiu, cărora doresc să le mulţumesc pe această cale’’, arată Mihaela Conea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş.
    Trimite prin e-mail