vineri, 20 ianuarie 2017

Publicat la 1/20/2017 12:57:00 p.m. de Redacţie

Cartea mai are căutare la Mediaș


Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ din Mediaș a înregistrat, anul trecut, 431 cititori noi.


Autor: Alex PÎNTEA

826 medieșeni au împrumutat, în 2016, peste 2.500 volume de la bibliotecă. Cea mai cerută carte a fost fost „Eu sunt Malala”, povestea fetei care a luptat pentru educație și a fost împușcată în cap de talibani. Pe parcursul anului 2016, câteva mii de persoane s-au implicat în activitățile derulate de către instituţia de cultură și au beneficiat de împrumut de carte, ateliere, lansări de carte, informări, campanii de promovare a lecturii și cursuri. 

Donaţie de carte

2.586 cărți au fost citite pe parcursul anului trecut la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ de către 862 de cititori. Cea mai des împrumutată carte în 2016 a fost „Eu sunt Malala“, scrisă de Malala Yousafzai și Christina Lamb, laureată în anul 2014 cu Premiul Nobel pentru Pace. Fondul de carte al bibliotecii s-a îmbogăţit cu un număr de 583 volume, dintre care 110 bucăți provenind din achiziții, iar alte 473 din donații în urma derulării campaniei „Dăruim pentru lectură”, organizată în cadrul proiectului „Voluntarii cărților din bibliotecă”.

Cititori noi

În anul 2016, s-au înscris la bibliotecă 413 de utilizatori noi. Dintre aceştia, 259 sunt adulți, iar 153 sunt copii. „Persoanele adulte descoperă tot mai mult biblioteca, datorită noilor cursuri organizate, dar și a serviciilor nou înființate pentru comunitate în anul 2016. Este vorba de «InfOLANDA», proiect derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Ambasada Olandei, respectiv «Fii informat - cunoaște-ți drepturile în Italia», un proiect național derulat sub patronajul INCA, prin care s-au organizat sesiuni de informare despre apărarea drepturilor celor care muncesc în străinătate şi ale tuturor cetăţenilor italieni“, a precizat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al municipalităţii medieşene.

Paletă largă de proiecte

În cadrul Bibliotecii Municipale „Stephan Ludwig Roth“ sunt implementate şapte proiecte care răspund nevoilor comunității, atât în domeniul IT și internet, în cel al educației financiare, al voluntariatului, al sănătății și educației sanitare, cât și în cel al dezvoltării creativității prin pictură, hand-made și caligrafie. Peste 25.000 de persoane s-au implicat la activitățile derulate în anul 2016 și au beneficiat de împrumut de carte, ateliere, lansări de carte, informări, campanii de promovare a lecturii și cursuri, atât la sediul său din Piața Regele Ferdinand I nr. 1, cât și la sediul partenerilor instituționali.
    Trimite prin e-mail