sâmbătă, 10 decembrie 2016

Publicat la 12/10/2016 02:09:00 p.m. de Redacţie

Final 8-ul Cupei României și All Star Game-ul vor avea loc la Sibiu


Cele mai bune opt echipe de baschet din țară, calificate după prima fază a Cupei României la baschet masculin, și cei mai buni baschetbaliștii ai Ligii Naționale își dau întâlnire la Sibiu, în februarie 2017. Echipei sibiene i-a fost atribuit dreptul de a organiza turneul Final 8, dar și evenimentul de gală al baschetului românesc, All Star Game. 


Autor: Cosmin PAL

La sediul Federației Române de Baschet, a avut loc, marți, licitatia de atribuire a turneului final al Cupei României, dar și All Star Game-ului, în urma căreia, BC CSU Sibiu a fost desemnată organizatoare a celor două evenimente de amploare pentru baschetul românesc. „Ne-am dorit extrem de mult să reușim să organizăm aceste două evenimente importante la Sibiu și mă bucur nespus de mult că vom avea ocazia să le oferim sibienilor, dar și iubitorilor acestui sport din întreaga țară, un spectacol baschetbalistic de excepție. Va fi ocazia cea mai bună de a demonstra, încă o dată, că la Sibiu baschetul este un sport cu tradiție, extrem de iubit și care are foarte mulți adepți. Orașul nostru a demonstrat că are infrastructura necesară pentru evenimente culturale, iar acum avem șansa de a-i pune în valoare latura sportivă, prin baschet-sportul care s-a născut în urmă cu 45 de ani la Sibiu. După ediția de anul trecut a Final Four-ului, organizat la un nivel înalt la Oradea, vom face totul pentru ca Final 8-ul și All Star Game-ul din acest sezon să fie o adevărată sărbătoare a baschetului românesc”, a spus Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu. 

Un nou format

Comparativ cu anii precedenți, în sezonul actual, Cupei României se desfășoară într-un nou format, cele patru reprezentante ale baschetului masculin românesc din cupele europene, respectiv CSM CSU Oradea, U-BT Cluj Napoca, Steaua CSM Eximbank și BC Mureș Tg. Mureș, fiind direct calificate în turneul final. Celelelate patru echipe au avut de trecut prima fază eliminatorie. Din cauza retragerii echipei CSM Ploiesti, adversara stabilită la tragerea la sorți, Phoenix Galați, s-a calificat automat, iar BC CSU Sibiu, SCM U Craiova și BC SCM Timișoara, s-au calificat în Final 8 după victoriile obținute în prima fază a competiției.
Sibiul a mai organizat turneul final al Cupei României în 2008, iar precedentele ediții au avut loc la Oradea în 2016 și Piteși în 2015.

Sibiul joacă în compania Clujului

Turneul Final 8 al Cupei României se va derula la Sibiu, între 14 și 17 februarie 2017, în sistem eliminatoriu: sferturi de finală, semifinale, finală. În urma tragerii la sorți duelurile din Cupa României vor arăta astfel:

Sferturi de finală
  • 14 februarie: Steaua CSM Eximbank - SCM U Craiova / BC CSU Sibiu - U-BT Cluj Napoca

Sferturi de finală
  • 15 februarie: BC Mureș Tg. Mureș-Phoenix Galați / BC SCM Timișoara-CSM CSU Oradea  

All Star Game-ul va avea loc sâmbătă, 18 februarie 2017.
    Trimite prin e-mail