vineri, 16 decembrie 2016

Publicat la 12/16/2016 02:29:00 p.m. de Redacţie

Concertul de Craciun al Salinei (P)

Artistul Nicolae Voiculet, ambasador al culturii si turismului romanesc, alaturi de ansamblul folcloric Ceatara, intr-un Regal de Sarbatoare la Salina Turda.

Salina Turda are placerea de a va invita luni, 19 decembrie 2016, incepand cu orele 17.00 la un Regal de Sarbatoare: Concertul “Nasterea Domnului” sustinut de artistul Nicolae Voiculet, alaturi de  trio-ul Ceatara din Carei.
Colindul oferit printre cristale și stalactite va bucura publicul cu un repertoriu național și internațional, de colinde tradiționale, autentic romanesti al Orchestrei Romania, compusa din cei mai remarcabili muzicieni, avand colaborari de peste 25 de ani, in tara si strainatate, reprezentand Romania pe cele mai importante scene ala lumii.
Orchestra este creata si dirijata de Nicolae Voiculet si concerteaza alaturi de artist in cadrul Turneului D.O.R.-Dumnezeu Ocrotește România, care exista pentru a ne aminti ca interpretarea tradiției și readucerea ei in contemporan ne alina și ne inspira zi de zi, și speram ca fiecare dintre noi iși va regasi dorurile primordiale, pentru implinirea carora va reda Romaniei tradițiile.
“Turneul D.O.R.“ reunește Orchestra Romania cu unul dintre cele mai tradiționale și autentice simbouluri folclorice românești Trioul Ceatăra  și în același timp cu sensibilitatea muzicii sacre prin organistul și pianistul Klaus Dieter Untch pe scene din China, România, Austria, Cehia, Slovacia din perioada 01 Februarie 2016 –  23 Decembrie 2018.
Trioul Ceatăra din Cărei este un taraf tradițional autentic, compus din vioară, braci și gordună.  Ansamblul folcloric Ceatăra a luat naștere în anul 2001 si reprezintă zonă folclorică Codru, a județului Satu Mare. Frumusețea, originalitatea și măiestria dansurilor prezentate au adus ansamblului numeroase premii în tară și străinătate.
Compozitorul codlean Klaus Dieter Untch este muzician bisericesc la Biserica Evanghelică și profesor de muzică la Liceul Teoretic Codlea, secția germană. Compozițiile sale se bucură de o mare reputație în străinătate, fiind prezentate în Germania, Elveția, Austria, Olanda, Ungaria și Ucraina.
Turneul  D.O.R „Dumnezeu Ocrotește România” face parte din “Turneul România 100” care se va încheia în luna decembrie 2018, la Alba Iulia prin concertul ce va aniversa 100 de ani ai României de la Marea Unire !
Va așteptam sa intampinam cu bucurie colindatorii si sa patrundem impreuna in spiritul vrajit al Craciunului!


    Trimite prin e-mail