vineri, 16 decembrie 2016

Publicat la 12/16/2016 03:27:00 p.m. de Redacţie

Compania Apa Târnavei Mari a aniversat zece ani de activitate


Primul deceniu a „curs“ deja din istoria companiei Apa Târnavei Mari. Cu acest prilej, a avut loc un eveniment festiv la sediul societății, iar în centrul istoric a fost organizat un program special pentru copii, de la care nu a lipsit nici Moș Crăciun. Operatorul medieșean deservește 81.000 de clienţi, dintre care circa 3.000 în mediul rural.


Autor: Alex PÎNTEA

După ce a reușit să extindă și reabiliteze cu fonduri europene sistemele de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, societatea se pregătește să atragă noi fonduri europene pentru a asigura acces egal la servicii de apă și canalizare tuturor locuitorilor din regiunea de operare.


S-a reinventat cu succes

Aniversarea unui deceniu de activitate a fost marcată la sediul companiei Apa Târnavei Mari, acolo unde au fost invitați reprezentanți ai administrației publice locale, membrii Consiliului de Administrație și numeroși colaboratori. „La data de 7 decembrie 2006, se înființa operatorul regional de apă și apă uzată  «Apa Târnavei Mari», având ca arie de deservire zona de nord-est a județului Sibiu, prin preluarea serviciilor de profil din municipiul Mediaș, orașele Agnita și Dumbrăveni. Suntem, în primul rând, un serviciu public care s-a reinventat cu succes, prin absorbţie de fonduri europene, pentru că știm că investiţiile în infrastructura de mediu sunt vitale pentru creşterea economică durabilă a unei regiuni şi crearea de noi locuri de muncă. În aceeași măsură, suntem o echipă și avem ca obiectiv permanent obţinerea performanţelor operaţionale şi financiare care să ne recomande ca o companie competitivă pe piaţa serviciilor de alimentare cu apă şi a serviciilor de canalizare din România”, a explicat Ioan Munteanu, directorul general al operatorului regional de apă și apă uzată.

Ioan MUNTEANU, directorul general al companiei Apa Târnavei Mari S.A.

Colaborare foarte bună

Prezent la eveniment, primarul Gheorghe Roman, care este și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa Târnavei Mari, a dat asigurări că între societate și municipalitate va exista o colaborare foarte bună. Edilul a ținut totodată să felicite noua conducere a societății. „În primul rând, vreau să felicit conducerea societății pentru că a organizat acest eveniment. Apa Târnavei Mari este o societate importantă nu doar pentru Mediaș, ci pentru toată zona. Ca primar al municipiului Mediaș, l-am asigurat pe director, dar și Consiliul de Administrație că, atât timp cât voi fi primar, vom avea o colaborare extrem de bună și probabil că acest lucru se va vedea în anii care urmează”, a arătat Roman. 


Special pentru copii

Apa Târnavei Mari a pregătit și un eveniment special pentru copii în centrul istoric. Participanții s-au întâlnit cu personajele lor preferate, au luat parte la momente de dans și magie comică, la experimente amuzante în care publicul și actorii au interacționat pentru a descoperi cum reacționează gheața carbonică cu apa și alte substanțe. Moș Crăciun a fost și el prezent la eveniment și a împărțit daruri tuturor micuților. De asemenea, toți participanții au beneficiat de intrare liberă la patinoar. 


Acces la servicii de apă și canalizare pentru zeci de mii de locuitori

Apa Târnavei Mari a fost înfiinţată în decembrie 2006, ca operator regional unic de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu, şi funcţionează efectiv din 1 ianuarie 2007. Societatea a preluat iniţial activitatea serviciilor de apă-canal din aglomerările Mediaş, Agnita, Dumbrăveni şi a dezvoltat infrastructura regiunii prin proiectul european POS Mediu  „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”. Treptat, a început să furnizeze servicii de profil în comunele Arpaşu de Jos, Alma, Bîrghiş,  Şeica Mare, Marpod, Nocrich, Bruiu. În viitorul apropiat, vor fi derulate investiţii anual şi vor fi preluate în operare restul localităţilor urbane şi rurale membre A.D.I. „Apa Târnavei Mari”. Ținta este ca, până în 2026, să se asigure acces egal la servicii de apă și canalizare tuturor locuitorilor din regiunea de operare. În etapa a II-a de finanţare, corespondentă noului exercițiu financiar al Uniunii Europene 2014-2020, operatorul  Apa Târnavei Mari va accesa noi fonduri europene pentru sectorul de apă potabilă şi apă uzată din aria sa de delegare.


    Trimite prin e-mail