marți, 29 noiembrie 2016

Publicat la 11/29/2016 10:37:00 a.m. de Anonim

Ședință decisivă! Aleșii locali discută astăzi, pentru a treia oară, despre demolarea ruinei de pe strada Sticlei


Clădirea în paragină care a aparținut Gimnaziului Cireșarii rămâne în atenția opiniei publice.


Autor: Alex PÎNTEA

La invitația primarului Gheorghe Roman, consilierii locali au venit la fața locului pentru a vedea cu ochii lor situația și pentru a lua, ulterior, decizia cea mai bună. Conducerea Primăriei Mediaș vrea să demoleze clădirea, iar un proiect de hotărâre în acest sens a fost respins de două ori în Consiliul Local, după ce aleșii social-democrați s-au opus.

La fața locului

Consilieri locali, directorii unităților de învățământ de pe strada Sticlei, dar și mai mulți medieșeni au fost prezenți, vinerea trecută, la o întâlnire desfășurată în imediata apropiere a corpului de clădire în paragină. Conducerea Gimnaziului Cireșarii vrea ca imobilul să fie demolat, iar în locul lui să fie construită o sală de sport. „Am participat la întâlnire alături de cadre didactice, părinți și chiar elevi, pentru a ne exprima dorința de a ne ajuta cu o sală de sport în această locație. Este un loc potrivit pentru așa ceva. Nu se poate ca o școală din secolul XXI, mai ales o școală cu rezultate foarte bune, ca a noastră, să nu beneficieze de o sală de sport”, a explicat Liana Gheorghiu, directorul Gimnaziului Cireșarii.

Liana GHEORGHIU | director Gimnaziul Cireșarii: „Am ruga Consiliul Local să ia măsurile necesare pentru a elibera acest spațiu de ruina la care s-a ajuns și de construire a unei săli de sport și, de ce nu, a unui spațiu de joacă pentru copiii din cartier.“

Apel către consilieri

Directorul Colegiului Tehnic Mediensis avertizează că zona este periculoasă pentru elevi și un focar de infecție. Corina Tănase a mai explicat că aleșii locali ar trebui să ia o hotărâre în această privință. „Considerăm că este o zonă foarte periculoasă pentru elevii noștri. Este și un focar de infecție, e foarte multă mizerie. Considerăm că, totuși trebuie făcut ceva în această direcție și îi rugăm pe consilierii locali să ia o hotărâre în ceea ce privește această clădire”, spune aceasta.

Se impune demolarea

Viceprimarul Christine Thellmann speră că toți aleșii s-au convins de necesitatea demolării ruinei. „Am invitat toți consilierii la acest imobil, care creează foarte probleme cetățenilor care locuiesc în această zonă, dar și instituțiilor de învățământ care își desfășoară activitatea în apropiere. Sperăm ca, prin această vizită la fața locului, consilierii Partidului Social Democrat să își fi făcut un punct de vedere corect asupra situației și ca la următoarea ședință să voteze pentru demolarea acestui imobil“, a precizat Thellmann.

Pe ordinea de zi

Un proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii din funcţiune şi demolării imobilului situat pe strada Sticlei va fi discutat din nou, în această după-amiază. Acesta este înscris pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, programată să înceapă la ora 14.00.
    Trimite prin e-mail