marți, 1 noiembrie 2016

Publicat la 11/01/2016 08:16:00 p.m. de Anonim

Romgaz plătește 268 de milioane de euro pentru o nouă centrală termoelectrică la IernutProducătorul național de gaze, Romgaz, a semnat, ieri, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut, potrivit unui raport transmis azi Bursei de Valori București.

"Una din direcțiile strategice ale S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este consolidarea poziției pe piețele de furnizare a energiei. Astfel, în domeniul de producere a energiei electrice, realizarea acestui proiect de investiții are ca scop eficientizarea activității prin: creșterea randamentului CTE Iernut la minim 56%, încadrarea în cerințele de mediu (emisii NOx, CO2) și mărirea siguranței de exploatare. Finanțarea proiectului se realizează din surse proprii și surse din fonduri PNI (Planul Național de Investiții), conform HG 1096/2013 actualizată", se arată în raportul citat de Agerpres.
Obiectul contractului îl reprezintă realizarea proiectului "la cheie", respectiv proiectare, livrare echipamente, execuție lucrări și punere în funcțiune, "Dezvoltarea CTE Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze", menționează Romgaz.
Termenul de finalizare a lucrărilor este 36 luni de la data intrării in vigoare a contractului. Contractul intră în vigoare în 5 zile lucrătoare de la data aprobării dosarului de finanțare din fondurile PNI.
Valoarea estimată a contractului este (exclusiv TVA) este 268.836.329,82 euro.
Romgaz a preluat centrala Iernut în anul 2013, de la Electrocentrale București, în contul unei datorii de 653 de milioane de lei.
Duro Felguera este o companie spaniolă specializată în contractarea de proiecte industriale la cheie. Romelectro este un grup de firme românești de inginerie și montaj în sectorul energetic.
    Trimite prin e-mail