vineri, 4 noiembrie 2016

Publicat la 11/04/2016 01:32:00 p.m. de Anonim

Pregătiri pentru sezonul rece la Mediaș



Adăpostul de noapte din municipiul Mediaș funcționează zilnic pentru persoanele care nu au o locuință. 


Autor: Alex PÎNTEA

Situat la parterul blocului nr. 3 de pe strada Luncii, acesta are o capacitate de 15 paturi. În fiecare seară, aici se adună cei care nu au un acoperiş deasupra capului. Sunt oameni care şi-au pierdut familiile, locuinţele, au pierdut tot ce aveau. Fiecare a trăit o dramă, fiecare are povestea lui tristă. 

Deschis zilnic

Venirea sezonului rece a făcut ca numărul de solicitări să crească la adăpostul de noapte. Persoanele în nevoie pot sta în adăpost zilnic, între orele 19.00 și 7.00, iar în perioadele de ger, acesta va rămâne deschis non-stop. De asemenea angajații Direcției de Asistență Socială sunt pregătiți să intervină în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost. „Adăpostul de noapte situat pe strada Luncii funcționează zilnic, de la ora 19.00 până la ora 7.00, iar pe perioada de ger, programul adăpostului de noapte se prelungeşte, acesta funcționând 24 de ore din 24. Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Sociale sunt pregătiţi pentru a interveni în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost, în cazul în care vor primi o atenţionare de vreme geroasă”, a precizat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

Servicii sociale

Beneficiarii pot intra în adăpost numai seara, între orele 19.00 și 22.00. Nu au voie să vină sub influenţa băuturilor alcoolice, iar dimineaţa, la 7.00, trebuie să părăsească clădirea. În momentul în care vin, trec pe rând prin sala de deparazitare, merg la duş, primesc o pijama curată, iar apoi pot servi un ceai cald în sala de mese. „Beneficiarii acestui serviciu sunt persoanele fără adăpost, fără sprijin familial, fără surse de venituri şi aflate în stare precară de sănătate fizică sau psihică. Capacitatea adăpostului de noapte este de 15 locuri și beneficiază de toate serviciile sociale care se impun în aceste cazuri, un ceai cald şi un pat curat”, mai spune Raluca Filip.
    Trimite prin e-mail